Najveći ikad u provaliji bez dna: "Kući je došao pijan, smrdio je na alkohol, samo se..."

Svjedočila je bivša Danija Alvesa

Najveći ikad u provaliji bez dna: "Kući je došao pijan, smrdio je na alkohol, samo se..."

Admin Čaušević

Možda i najbolji desni bek u historiji fudbala, Daniel Alves je optužen za silovanje. Nakon što je godinu proveo u zatvoru Brazilac je u ponedjeljak izašao pred sudije, a utorak je svjedočila i njegova bivša partnerica Joana Sanz.

Strategija odbrane Danija Alvesa je pokazati da je fudbaler konzumirao velike količine alkohola na dan događaja, a danas je svjedočila Joana Sanz čije su pojavljivanje mediji nestrpljivo čekali.

Nekoliko svjedoka, prijatelji, fudbalerova partnerica Joana Sanz i radnica u noćnom klubu iznijeli su detalje o Brazilčevom stanju u noći kad se sve dešavalo. Prema članu 20. Kaznenog zakona u Španiji alkohol može biti olakotna okolnost u ovom slučaju.

Jedno od najočekivanijih svjedočenja bilo je ono Joane Sanz. Manekenka s Tenerifa, koja je pojasnila da nikada nije legalno zatražila razvod, ispričala je u kakvom je stanju bio fudbaler kada je stigao kući u noći s 30. na 31. decembra 2022..

"Došao je kući jako pijan, zaudarao je na alkohol. Zaletio se u ormar i srušio se na krevet. Nije vrijedilo razgovarati s njim dok je došao, bolje da to ostavimo za sutradan. Mislila sam da je bolje da to ostavimo za sutra", rekla je Sanz.

Oglasi

Alvesovi prijatelji navedeni kao svjedoci također su potvrdili ovu verziju, ističući da je brazilski fudbaler konzumirao velike količine alkohola.

Bruno, s kojim je bio u noćnom klubu, objasnio je da su započeli večerom u restoranu prije odlaska u klub. Njih četvorica popili su bocu viskija, nekoliko gin tonika i četiri boce vina.

Upravitelji noćnog kluba pojačao je ovaj argument. Naveden kao svjedok, istaknuo je da stav Danija Alvesa nije bio uobičajen: "Primijetio sam da je popio mnogo. Nije se ponašao kao inače."

Isti svjedok je izjavio da je djevojka koja je navodno silovana bila jako uzdrmana: "Puno je plakala, bilo joj je dosta loše. Pitao sam je hoće li to prijaviti, a ona mi je rekla da joj niko neće vjerovati."

Izjava agenta koji je prvi razgovarao sa navodnom Alvesovom žrtvom naišla je na brojne komentare.

"Tresla se, plakala. Rekla je da je ta osoba nije puštala da izađe iz mjesta gdje god je išla, dirao joj je genitalije iznutra. Navela je da on ne želi novac već želi pravdu", ispričao je agent.

Naredni koji treba svjedočiti je Dani Alves poslije čega će uslijediti izricanje presude. Nekada sjajnom fudbaleru prijeti čak 12 godina zatvora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi