Čak i ako nije kriv, poznato je koliko će Dani Alves minimalno provesti vremena iza rešetaka!
Foto: Ilustracija

Situacija po njega nije dobra

Čak i ako nije kriv, poznato je koliko će Dani Alves minimalno provesti vremena iza rešetaka!

E. Ganibegović

Život Danija Alvesa se krajem januara pretvorio u noćnu moru. Najtrofejniji fudbaler svijeta završio je u pritvoru nakon što je optužen za silovanje 30. decembra u jednom klubu u Barceloni.

Dosadašnja supruga Danija Alvesa, Joana Sanz, je brazilskom fudbaleru preko advokata rekla da se razvodi i sa društvenih mreža obrisala sve fotografije s njim. 

Nakon što je dvije sedmice bio u pritvoru i napušten od supruge, desni bek je zadobio još jedan "udarac".

Dvoje prijatelja mlade žene koja optužuje Danija Alvesa za silovanje u noćnom klubu Sutton podržala su u petak verziju žrtve pred sudijom i potvrdila njene navode. 

Osim dvije mlade žene, svjedočili su direktor i šest zaposlenika noćnog kluba Sutton, uključujući i čuvara koji je vidio žrtvu kako odlazi u suzama nakon navodnog silovanja i koji je tako aktivirao lokalni protokol protiv seksualnih napada i pozvao Mossos d' Squadron.

Novinari španskog Sporta pišu da advokati Danija Alvesa tvrde da je, prema slikama te večeri u klubu, mlada žena koja je optužila Danija Alvesa za silovanje viđena kako samovoljno ulazi u kupatilo dva minuta nakon fudbalera.

Oglasi

Ispostavilo se na kraju da je Dani Alves kriv ili ne, poznato je koliko će morati vremena provesti u zatvoru, a to neće biti nimalo kratko.

Football Espana piše da Daniju Alvesu prijeti najmanje 12 mjeseci zatvora.

"Veoma je vjerovatno da će proći 1-2 godine do izricanja presude u ovom suđenju. To je otprilike standardna dužina za sudove u Barceloni. Ako zahtjev za kauciju bude odbijen, što se i dogodilo, morat će da sačeka odluku iza rešetaka", piše spomenuti izvor.

U zatvoru je već dvije sedmice i Dani Alves je odbijao bilo kakvu interakciju sa bliskim ljudima i nije dozvoljavao poznanicima da ga posjećuju.

Tako nije dozvolio ni svojoj supruzi da se sretne lice u lice s njim, pa mu je ona preko advokata poručila da želi razvod. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi