Dani Alves je u noći silovanja napravio još jedan stravičan potez
Brazilski fudbaler još uvijek je iza rešetaka zbog slučaja silovanja za koje je optužen (Foto: Instagram)

Djevojka svjedočila

Dani Alves je u noći silovanja napravio još jedan stravičan potez

M. Šljivak

Daniel Alves (39) nalazi se u zatvoru zbog silovanja 23-godišnje djevojke, a na teret mu je lako moglo biti stavljeno i seksualno uznemiravanje njene drugarice koja je otkrila kako ju je brazilski fudbaler neprimjereno dodirivao.

Daniel Alves na najgori je mogući način okončao igračku karijeru. S 39 godina se našao u zatvoru i tamo bi zbog silovanja mogao provesti barem 15 godina.

Njega je 23-godišnja djevojka prijavila za silovanje koje se navodno desilo 30. decembra prošle godine. Brazilac je uhapšen i iza rešetaka je već dvije sedmice.

Alvesa je danas umalo zadesio novi veliki problem. Sudija je ponudio mogućnost i drugoj djevojci da tuži fudbalsku zvijezdu za seksualno uznemiravanje koje se desilo iste noći.

Ona je je potvrdila da ju je Alves na nepristojan način dodirivao intimne dijelove tijela. To je učinilo da se osjeća neugodno, no srećom je izbjegla sudbinu svoje prijateljice.

Međutim, ona je odbila da tuži Alvesa. Na taj potez se odlučila kako ne bi umanjila ozbiljan napad kojeg je doživjela njena prijateljica.

Oglasi

Ova djevojka i treća prijateljica potvrdile su u današnjem svjedočenju da su prihvatile ponudu Alvesa i društva da dođu za njihov stol, a fudbaler je u jednom trenutku krenuo u napad.

Insistirao je na intimnim dodirima sa svima. Nakon toga je navodno otišao za 23-godišnjakinjom u privatni toalet gdje se na kraju i desilo navodno silovanje.

Preokret u slučaju Danija Alvesa koji niko nije očekivao: "Ovo ruši cijelu priču te djevojke"

Situacija za Alvesa pogoršala se kada je priveden kako bi dao izjavu o svemu tome, ali je on čak tri puta mijenjao svoj iskaz i bilo je jasno da to ne što ne štima.

Snimak s kamera demantovao je njegove verzije priče zbog čega mu je na kraju određen pritvor i odbijena jamčevina. Alves je na kraju promijenio i advokatski tim i čini se da je time napravio pravi potez.

Novi advokatski tim koji zastupa Alvesa uložio je žalbu sudu i zatražio da odobre jamčevinu kako bi se nekadašnji igrač Barcelone mogao braniti sa slobode.

Oglasi

Kako piše španski El Periodico koji pomno prati ovaj slučaj Alvesovi advokati su na svom izlaganju predstavili nove dokaze. Prikazani su novi snimci i njegovi advokati tvrde da su oni u potpunosti demantovali sve ono što je unesrećena djevojka ispričala o toj noći.

Navodno, na snimku se vidjelo kako je ona nakon Alvesa ušla u toalet i da ju na to niko nije primorao, a ona je u svojoj izjavi tvrdila upravo suprotno.

Advokatski tim Danija Alvesa poručio je da novi dokazi u potpunosti mijenjaju priču i da se pokazalo da je izjava koju je 23-godišnja djevojka dala nedosljedna i da je došlo do iskrivljenja cijelog dešavanja iz te noći.

Oni tvrde da snimak i fotografije koje imaju radikalno poriču verziju žrtve i uopšte je ne prikazuju u društvu "terora, straha ili dominacije" kako to tvrde njeni advokati, ali i njena izjava.

Alvesovi advokati na kraju su poručili da čak dovode u pitanje verziju priče koju je dala žrtva, pa čak i to da li je bilo seksualnog napada kako ona tvrdi. Oni tvrde da snimak iz kluba jasno pokazuje da djevojka i njene prijateljice niti u jednom trenutku nisu bile u "opasnom društvu" i u društvu ljudi koji su ih zastrašili i slično.

Tvrde da snimci jasno pokazuju da su se svi oni zabavljali zajedno i da se na govoru tijela može vidjeti da niko u tom trenutku nije osjećao neki strah.

"Vidi se na snimku kako je Daniel Alves otišao lijevo i ušao u toalet. Dvije minute kasnije tužiteljica nakon što razgovora sa dvije prijateljice i konobarom sama ide u isti taj toalet i ulazi bez da joj je Alves dao dozvolu ili otvorio vrata. Ove slike govore same za sebe", samo je jedna od izjava Alvesovih advokata.

Prema izjavi 23-godišnje djevojke navodi se da ju je Alves natjerao bez njenog odobrenja da ide u toalet s njim. No, kako slučaj odmiče pojavljuju se novi dokazi i bit će zanimljivo vidjeti gdje će nas sve to odvesti.

Ukoliko se dokaže da je Alves silovao nesretnu djevojku njemu prijeti zatvorska kazna od četiri do 12 godina. Suđenje se nastavlja već ove sedmice kada bi trebali biti predstavljeni novi dokazi s obje strane.

Top Komentari

nakopitam
Objesite majmuna za primjer ostalima.
1 4
Mele
Sponzorusa, hoce million eura odstete. pizda joj materina, pije, jede, na njegov racun, rokne se i na kraju, silovanje.. Zatvoriti stuku u samicu bar 5 g. da nikad nikog vise lazno ne optuzi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti