Dani Alves je konačno priznao šta se desilo u noći koja mu je uništila život
Brazilski fudbaler još uvijek je iza rešetaka i tamo bi mogao ostati narednih 15 godina (Foto: Instagram)

Brazilski fudbaler

Dani Alves je konačno priznao šta se desilo u noći koja mu je uništila život

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Daniel Alves (39) već je gotovo mjesec dana iza rešetaka po optužbi za silovanje, a ako je suditi po španskim medijima, ovaj 39-godišnjak je po četvrti put promijenio izjavu i priznao je da je penetrirao u 23-godišnjakinju koja ga je tužila.

Daniel Alves napravio je sam sebi pakao od života. Trenuci zanosa u jednom noćnom klubu donijeli su mu optužbu za silovanje i on je već duži period iza rešetaka.

Alves je po hapšenju opovrgavao da je imao odnos s djevojkom koja ga je optužila za silovanje. Na kraju je priznao da je odnos postojao, ali uz pristanak djevojke. Navodno je lagao iz straha da supruga ne otkrije da je vara.

"Zašto je Dani Alves toliko puta mijenjao iskaz? Zato što je pokušao sakriti činjenicu da vara suprugu", rekao je advokat brazilskog fudbalera Cristobal Martell.

Dani je nakon svega navodno odlučio priznati da je on taj koji je inicirao odnos s djevojkom i da je penetrirao u nju.

Oglasi

"On je priznao da je seksualni čin konzumiran penetracijom", tvrdi novinar Antena 3 Carlos Quílez.

Odbrana Danija Alvesa i dalje tvrdi da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi i na tome će se bazirati njegova kompletna odbrana u ovom slučaju u kojem mu prijeti do 15 godina zatvora.

Također, Alves je napustila i supruga Joana Sanz s kojom je u braku od 2017. godine. Ona ga je posjetila u zatvoru, a zatim je s društvenih mreža uklonila sve dokaze da su ikada bili u braku.

Dani Alves je u noći silovanja napravio još jedan stravičan potez

Daniel Alves (39) nalazi se u zatvoru zbog silovanja 23-godišnje djevojke, a na teret mu je lako moglo biti stavljeno i seksualno uznemiravanje njene drugarice koja je otkrila kako ju je brazilski fudbaler neprimjereno dodirivao.

Daniel Alves na najgori je mogući način okončao igračku karijeru. S 39 godina se našao u zatvoru i tamo bi zbog silovanja mogao provesti barem 15 godina.

Oglasi

Njega je 23-godišnja djevojka prijavila za silovanje koje se navodno desilo 30. decembra prošle godine. Brazilac je nekoliko sedmica kasnije uhapšen.

Alvesa je umalo zadesio novi veliki problem. Sudija je ponudio mogućnost i drugoj djevojci da tuži fudbalsku zvijezdu za seksualno uznemiravanje koje se desilo iste noći.

Ona je je potvrdila da ju je Alves na nepristojan način dodirivao intimne dijelove tijela. To je učinilo da se osjeća neugodno, no srećom je izbjegla sudbinu svoje prijateljice.

Međutim, ona je odbila da tuži Alvesa. Na taj potez se odlučila kako ne bi umanjila ozbiljan napad kojeg je doživjela njena prijateljica.

Ova djevojka i treća prijateljica potvrdile su u svjedočenju da su prihvatile ponudu Alvesa i društva da dođu za njihov stol, a fudbaler je u jednom trenutku krenuo u napad.

Insistirao je na intimnim dodirima sa svima. Nakon toga je navodno otišao za 23-godišnjakinjom u privatni toalet gdje se na kraju i desilo navodno silovanje.

Oglasi