Zbog dokaza mislio da ide na slobodu, a onda je ona došla da svjedoči: "Dirao mi je međunožje"

Alvesov pakao se nastavlja

Zbog dokaza mislio da ide na slobodu, a onda je ona došla da svjedoči: "Dirao mi je međunožje"

E. Čaušević

Suđenje Daniju Alvesu nastavljeno je i danas jer su se pojavili novi svjedoci u slučaju u kojem je legendarni fudbaler optužen za silovanje, a prema današnjem svjedočenju Brazilcu se uopšte ne piše dobro.

Alves je uhapšen prije nekoliko sedmica jer je optužen da je 30. decembra u jednom noćnom klubu silovao 23-godišnju djevojku koja ga je na kraju prijavila policiji jer ne želi da Brazilac prođe nekažnjeno.

On je već nekoliko sedmica u zatvoru i odbijeno je da se brani sa slobode zbog rizika da bi mogao pobjeći u Brazil. Prošle sedmice njegovi advokati su predstavili dokaze i poručili da oni oslobađaju Alvesa svih optužbi.

Pokušali su da ponište izjavu unesrećene djevojke i glavni dokaz je da je ona dobrovoljno ušla u toalet gdje je bio Alves i da je on nije natjerao na to kako je ona izjavila.

Tada su se pojavile priče da bi Alves čak mogao biti i oslobođen, ali ponovo smo dobili preokret u ovom suđenju. Sada su se pojavili svjedoci odbrane koji su podržali priču nesretne djevojke i potvrdili njene tvrdnje da ju je Alves silovao.

Pred sudom jutros se pojavio i osmi svjedok, a riječ je o jednoj od prijateljica ove djevojke koja je bila tu noć u klubu. Ona je potvrdila da je Alves njih tri pokušao sve zavesti, ali da se onda fokusirao na njenu prijateljicu s kojom je kasnije otišao u toalet.

Oglasi

Ona je na svjedočenju izjavila da je njena prijateljica upozorila Alvesa nekoliko puta da se ne smije tako ponašati i da prestane. Potvrdila je da je on uzeo ruku njene prijateljice i stavio je na svoj spolni organ, ali da to nije bilo sve što je napravio.

Svjedokinja je također izjavila je je u jednom trenutku njena prijateljica došla do nje uzrujanja i da joj je rekla: "Dirao mi je međunožje".

El Pais objavio je da je ovo svjedočenje itekako naštetilo Alvesu i njegovoj odbrani jer je sve više onih koji potvrđuju priču žrtve.

Odbrana tvrdi da je Alves sam otišao u toalet i da ga je djevojka pratila i ušla za njim bez prisile dvije minute kasnije. Međutim, ona tvrdi da ju je on natjerao da ide s njim, a to je potvrdila i njena prijateljica koja je danas svjedočila.

Nakon što je Alves napustio toalet ubrzo za njim je izašla i žrtva, a svjedokinja je otkrila da joj je ona tada prišla sva uzrujana i u suzama i kratko poručila "Idemo odavde".

Također, ispričala je da se nakon izlaska iz kluba Sutton ona emotivno raspala i ponavljala "Mnogo me je povrijedio". Dodala je da ih je i jedan od ljudi koji stoje na ulazu u klub pitao šta se desilo i da je tada ispričala da je silovana.

Svi svjedoci će biti pozvani na sud da ispričaju šta se desilo te noći i ovaj slučaj će sigurno potrajati. Smatra se da bi mogao trajati najmanje godinu dana i kako stvari stoje Alves će svo to vrijeme ostati u zatvoru i neće mu biti odobrena kaucija.

Podsjećamo, ukoliko Alves bude proglašen krivim prijeti mu zatvorska kazna do 12 godina.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
RETARDI, je li mi stvarno moramo citati OVAKVE GLUPOSTI? Razumijem da NISTE SKOLOVANI za posao kojo radite, ali ima dosta DJECE koji navijaju za AR567AL, i moraju citati ovakve naslove..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi