Subašić napravio oproštajnu feštu u Zadru, među zvanicama i bivši igrač Željezničara i Zrinjskog

Kraj velike karijere

Subašić napravio oproštajnu feštu u Zadru, među zvanicama i bivši igrač Željezničara i Zrinjskog

Endin Čaušević

Bivši hrvatski reprezentativac Danijel Subašić na kraju minule sezone završio je svoju igračku karijeru u dresu Hajduka, a sada je napravio feštu za svoje prijatelje kako bi na najbolji način stavio tačku na nevjerovatnu karijeru. Među prisutnima bio je i nekadašnji igrač Željezničara i Zrinjskog, Ivan Čurjurić, kao i mnoge druge fudbalske zvijezde.

Ovaj 38-godišnji golman prethodne dvije godine proveo je u svom najdražem klubu Hajduku, a odlučio je da je vrijeme za penziju i na kraju minule sezone zvanično se oprostio od aktivnog igranja fudbala.

Navijači na prepunom Poljudu priredili su Subašiću spektakularan oproštaj, a on je u suzama napustio teren i nije mogao da sakrije emocije što je sjajnoj karijeri došao kraj.

Poznato je da je Subašić ponikao u Zadru, a u Hajduk je stigao još 2008. godine. Četiri godine kasnije prešao je u Monaco gdje je branio čak osam godina i proveo najbolje dane svoje igračke karijere.

Veliki trag ostavio je i u reprezentaciji Hrvatske s kojom je osvojio srebro na Mundijalu u Rusiji 2018. godine. Nakon što se oprostio od navijača Subašić je odlučio da napravi i oproštajnu feštu za svoje prijatelje.

Oglasi

Fantastična fešta bila je sinoć u Zadru gdje se pojavio veliki broj poznatih igrača s kojima je Subašić nekada igrao i ostao u dobrom odnosu.

Prije svega tu se ističu igrači Hajduka i reprezentacije Hrvatske, ali na fešti je bio i nekadašnji veznjak Željezničara i Zrinjskog, Ivan Čurjurić, što je bilo na prvu iznenađujuće, ali jasno je da su Subašić i Čurjurić u odličnom odnosu.

Oni su svojevremeno igrali zajedno u Zadru i Hajduku i ostali su u kontaktu sve ove godine, a da imaju sjajno prijateljstvo vidjelo se i sinoć kada se Čurjurić pojavio na velikoj Subašićevoj zabavi, te je iskoristio priliku za fotografiju s Markom Livajom.

Čurjurić se vratio u Zadar na ljeto prošle godine nakon desetak godina koje je proveo u inostranstvu.

Igrao je i u Bosni i Hercegovini tri godine, a nastupao je za Željezničar, Zrinjski i Olimpik. Iz Olimpika otišao je u Vallettu, a potom se prije godinu dana odlučio vratiti u Zadar u kojem je nekada nastupao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi