Skandalozno! Darijo Srna "pomjera granice" - Ako njega pitate Čapljina i Gabela su u Hrvatskoj!

Sramotan nastup nekadašnjeg fudbalera

Skandalozno! Darijo Srna "pomjera granice" - Ako njega pitate Čapljina i Gabela su u Hrvatskoj!

E. Ganibegović

Darijo Srna legenda je hrvatske fudbalske reprezentacije. Otac mu je Bošnjak, a majka Hrvatica, te ima bosanskohercegovačke korijene. Ipak, geografiju baš i ne poznaje.

Sadašnji sportski direktor Shakhtara gostovao je u jednoj TV emisiji, gdje je govorio o ratnim dešavanjima u Ukrajini.

Pričao je o tome kako je do sada bio četiri puta u Kijevu, te da je stanje u glavnom gradu Ukrajine i na zapadu zemlje dobro u odnosu na istok.

Zatim je pričao o svojim počecima, te o malverzacijama koje su rađene kako bi nastupao za kadete Neretve, odnosno igrao je pod lažnim imenom.

Nakon toga uslijedio je sramotan istup. Naime, dva hercegovačka mjesta, Čapljinu i Gabelu, svrstao je u Hrvatsku i tako "pomjerio granice". 

"Tamo šta naučiš, u tom dijelu Hrvatske gdje sam ja odrastao, Gabela, Čapljina, Metković, takav fakultet ne možeš završiti nigdje. Ni u Londonu, ni u New Yorku, nigdje", rekao je Srna.

Oglasi

"Životni fakultet?", upitao ga je voditelj, na što je Srna potvrdno dodao: "Tako je."

Darijo Srna je inače rođen u Metkoviću prvog maja 1982. godine. Nakon što je neko vrijeme proveo u Neretvi, dolazi u splitski Hajduk gdje njegov talent dolazi do potpunog izražaja. 

Bio je apsolutni rekorder Hrvatske po broju nastupa, ima ih ukupno 134 i postigao je 22 pogotka u dresu s nacionalnim grbom. Sada je u tome primat preuzeo Luka Modrić, čiji se počeci karijere vežu za Mostar i igranje u Zrinjskom. On ima 162 nastupa i 23 pogotka u dresu Vatrenih. 

Što se tiče klupske karijere, 15 godina je igrao za Shakhtar (od 2003. do 2018. godine) gdje je postao apsolutna legenda. Posljednju sezonu u karijeri proveo je u Cagliariju, a sada radi kao sportski direktor ukrajinskog velikana. 

Zanimljivo za jednog svjetskog čovjeka da ne poznaje geografiju, niti u mjestu gdje je rođen i odrastao. 

Top Komentari

Catanzaro
Zna on dobro geografija nego lijaba stašau
15 1
kenny
Zamisli u kojoj smo mi sredini kao drzava lol. S jedne strane cete s druge ovi hitlerovci seljoberi koji glume evropljane. Iskreno ni jedna draza nema goru poziciju na ovoj kugli
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi