Niko nema ono čime se hvali poznati fudbaler - Ne postoji novac koji može kupiti ovako nešto
Dario Benedetto vlasnik je dva dresa koja vjerovatno nema niko drugi na svijetu. Dvije legendarne desetke su okačene na njegovom zidu (Foto: Instagram(

Vrhunske uspomene od legendi

Niko nema ono čime se hvali poznati fudbaler - Ne postoji novac koji može kupiti ovako nešto

M. Šljivak

Lionel Messi i Diego Maradona smatraju se među najveće fudbalere svih vremena, a u svijetu fudbala rijetki su oni koji imaju dres i potpis ove dvije legende. Među tim rijetkim ljudima je poznati argentinski napadač Dario Benedetto koji se na društvenim mrežama pohvalio dresovima s posvetom koje ima.

Fudbalski svijet konstantno poredi dvije argentinske fudbalske legende - Lionela Messija i Diega Maradonu i dosta je priča o tome ko je bolji fudbaler.

Argentinci obožavaju obojicu. Njihovi nastupi u nacionalnom dresu ostat će zauvijek upamćeni jer se zaista radi o čudesnim fudbalerima.

Gotovo da ne postoji čovjek koji ne bi volio imati dres s potpisima ovih legendi. Rijetki su međutim oni koji imaju dres s posvetom od obojice, a među tim sretnicima je poznati napadač Dario Benedetto.

Ovakve uspomene prava su rijetkost u svijetu fudbala i Dario Benedetto je pravi sretnik

Napadač Boce Juniors pohvalio se na društvenim mrežama kako su mu obje legende dale dres s posvetom na njemu.

"Za Pipu s puno ljubavi", poruka koju je na dresu ostavio Lionel Messi, dok je pokojni Maradona poklonio dres iz 1994. godine uz gotovo identičnu poruku: "Za Pipu uz ogromnu ljubav".

Oglasi

Benedetto tako u svojoj kolekciji ima zaista nešto posebno, nešto što nikakav novac ne može kupiti, jer ne postoji cijena za ovakve primjerke.

Vrijednost Maradoninog dresa je naravno posebna jer Mali zeleni više nije među živim i ovakvi primjerci bi u budućnosti mogli koštati milione.

Dario Benedetto je poznato lice s fudbalskih terena i nekadašnji je reprezentativac Argentine za koju je odigrao ukupno pet utakmica.

Većinu fudbalske karijere ovaj 32-godišnjak je proveo u Boca Juniorsima, čiji jei sad član, a ranije je igrao za Arsenal Sarandi, Defensu, Gimnasiu, Tijuanu, Americu, Marseille i Elche.

Njemu se na početku predviđala velika karijera, ali nažalost po njega nije uspio napraviti vrhunski posao, iako je za to imao predispozicije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi