Nadali su se, ali uzalud: Messi rastužio navijače u Argentini
Mnogi navijači stigli su na aerodrom da isprate Messija, ali nisu uspjeli doći do fotografija i autograma.

Nisu dobili uspomene

Nadali su se, ali uzalud: Messi rastužio navijače u Argentini

Eldar Ganibegović

Nakon dvosedmičnog odmora u rodnoj Argentini, na red je za Lionela Messija došao povratak u Pariz, no to će ostati u lošem sjećanju navijačima koji su se okupili da ga isprate i "uberu" koju uspomenu s njim na aerodromu.

Lionel Messi je vodio Argentinu u Kataru do trećeg naslova prvaka svijeta u historiji.

Zvijezda PSG-a na pet od sedam mečeva bila je najbolji igrač, te je Leo zasluženo proglašen igračem turnira.

Nakon toga uslijedio je odmor od dvije sedmice u rodnoj Argentini, a sada je na red došao povratak klupskim obavezama.

Messi je sletio u Pariz, no kako ekipa ima slobodan dan, tek će se sutra priključiti timu i odraditi prvi trening u prijestolnici Francuske nakon Mundijala.

Avion Lea Messija poletio je rano jutros po našem vremenu sa međunarodnog aerodroma Foklandskih ostrva, navodi list La Capital.

Oglasi

Sa suprugom i troje djece Messi je krenuo put Francuske, a mnogi navijači okupili su se na aerodromu da ga isprate, te dobiju fotografiju ili autogram.

Navijači u toj namjeri nisu uspjeli, s obzirom na to da su privatni automobili u kojima su se nalazili osiguranje, posada i Messi s porodicom uputili pravo do aviona.

Tako je završen odmor Messija tokom kojeg je proveo božićne i novogodišnje praznike u rodnom Rosariju i Argentini gdje je sada definitivno rame uz rame s Diegom Maradonom.

Sada slijedi nastavak klupskih obaveza, a trenutno Leo drži prvu poziciju u utrci za Zlatnu loptu i u zavisnosti od toga šta uradi do kraja sezone u PSG-u, jasno je da bi mogao stići do nevjerovatne osme nagrade koju dodjeljuje France Football. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi