Od fudbala zaradio milione, ali biznis koji je pokrenuo bi mogao osigurati i njegovu praunučad

Tek su nedavno krenuli, a već zarađuju ogroman novac

Od fudbala zaradio milione, ali biznis koji je pokrenuo bi mogao osigurati i njegovu praunučad

Endin Čaušević

David Silva nalazi se na zalasku svoje karijere i maksimalno uživa u fudbalu igrajući za Real Sociedad, ali pored toga misli i o životu nakon igračke karijere i već ima nekoliko biznisa gdje zarađuje ogroman novac. Tu se ističe vinarija koju je pokrenuo prije nekoliko godina i već sada je razvio odličan posao koji mu donosi veliku zaradu.

Silva je najveći dio svoje karijere proveo u Manchester Cityju za koji je igrao čak deset godina, a na ljeto 2020. godine odlučio se vratiti u Španiju kako bi bio bliže svojoj porodici. Potpisao je za Real Sociedad u kojem mu ide odlično iako već ima 37 godina.

Prije nekoliko dana produžio je ugovor s ovim klubom na još godinu dana jer na terenu izgleda zaista sjajno i jasno je da Silvi još uvijek nije stiglo vrijeme da se penzioniše.

Međutim, bivši španski reprezentativac uveliko razmišlja o životu nakon što okači kopačke o klin. Od fudbala je zaradio milione i milione, ali nakon što završi karijeru želi da se bavi nekim skroz drugim stvarima i čini se da je već sada jasno da će biti i jako uspješan biznismen.

Silva je uložio novac u nekretnine što mu se itekako isplatilo, a pored toga prije četiri godine pokrenuo je i još jedan zanimljiv biznis.

Na Kanarima je kupio ogroman dio zemlje i odlučio je da pokrene vinariju što se za njega pokazalo kao pun pogodak.

Oglasi

S partnerom Jonatanom Garcijom otvorio je vinariju i proizvode vino koje se može naći već u nekim španskim restoranima. Silvino vino nosi naziv "Bodega Tameran", a jedna boca košta čak i do 200 eura.

Silva se pokazao kao veliki ljubitelj vina i odlučan je u tome da njegova vina zadrže što bolji kvalitet. Njegova vinarija je proglašena za jednu od najboljih trenutno u Španiji i zbog toga boce vina "Bodega Tameran" nisu jeftine.

Također, nedavno se vino iz Silvine vinarije pojavilo i u jednom restoranu u Londonu što dovoljno pokazuje da su razvili odličan posao.

Silva ima dvije vrste vina, a prošle godine proziveli su preko 10.000 boca i sve su uspješno prodali. Zarada je ogromna, a ono što je za Silvu najvažnije jeste da uživa u tom poslu i plan mu je po završetku karijere da s porodicom preseli u Gran Canariju.

On nije prvi fudbaler iz Španije koji je u tom poslu jer je prije njega vinariju pokrenuo i Andres Iniesta koji je već sada zaradio ogroma novac od toga. Vinarija bivšeg igrača Barcelone nosi naziv "Bodega Iniesta".

Top Komentari

Tako Spanski Krstasi protijerase sve muslimane iz Spanije i da bude stvar gora i to im je bilo malo, pa su oteli ostrva pored Maroka, to jest pored marokanske obale, ostrva zvana Kanarska ostrva, pa cak sta vise imaju i dvije tampon zone Spanci u samom Maroku duz obale sredozemnog mora, Spanci sve to zovu Spanijom - Sikter kolonisti, na svijetu nema pravde ima samo zakon jaceg. Pitam se da li bi Maroko mogao nesto uzeti pored Spanske ili Portuglaske obale, nema sanse.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi