Prva brada nogometa: Ona ga je proslavila, bez nje ga niko ne bi ni prepoznao

Davideu Moscardelliju se mnogi dive

Prva brada nogometa: Ona ga je proslavila, bez nje ga niko ne bi ni prepoznao

Sponzorski tekst
Teme:

Nakon uglađenih glatkih obraza, u modi su ponovo brade koje su se oduvijek smatrale simbolom muževnosti.

 Mnogi muškarci puštaju bradu da izgledaju zrelije, moćnije, sposobnije i čvršće. Neki to pak vide samo kao modni dodatak.

Davide Moscardelli je bivši nogometaš koji je čitavu karijeru proveo u Italiji, no da nije guste velike brade, teško da bi za njega neko čuo.

Neki ljudi pate od toga da imaju bradu, da barem malo izraste, ali Moscardelli je imao nevjerovatno dugu bradu i po tome je postao, ali i ostao poznat.

Igrači poput Raula Meirelesa, Arde Turana, Danielea De Rossija, Milea Jedinaka, Joea Ledleyja i Adama Claytona smatrali su se vodećima što se tiče brada u nogometu, ali Moscardelli se ipak smatrao prvom bradom u ovom sportu.

Italijan belgijskog porijekla nije oduvijek imao bradu, ali je odlučio prihvatiti taj trend u svojim kasnim 30-ima. Bez nje izgleda neprepoznatljivo, a ona mu dođe kao neka vrsta zaštitnog znaka. U karijeri je 42-godišnjak igrao i za Bolognu, Chievo, Lecce, a posljednji angažman imao je u Pisi gdje je i okačio kopačke o klin 2020. godine. Posljednjih godina primijetno je da sve gušću bradu nosi i ponajbolji nogometaš svih vremena, Lionel Messi, čija riđa brada postaje sve popularnija.

Svojevremeno je i bivši reprezentativac BiH Haris Medunjanin imao gustu, crnu bradu, pa je po pisanju stranih medija bio među igračima sa najboljim bradama na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, ujedno i jedinom na kojem je nastupala reprezentacija BiH. Medunjanin se, zanimljivo, pred kraj Mundijala i obrijao, a često s bradom vidimo i aktivnog reprezentativca BiH Miralema Pjanića. 

Novembar je i ove godine Movember

Novembar je mjesec muškog zdravlja. Pridruži se i ti pokretu Movember, pusti brk, podigni svijest o važnosti muškog zdravlja! Neka vam u naviku pređu redovni preventivni pregledi. Budite i vi dio dm Movember pokreta i pustite bradu i brkove.

U svojoj omiljenoj dm prodavnici ili na dm online shopu pronađite posebno odabrane proizvode za mušku njegu. Ponudu dm online shopa možeze pogledati na https://dm-drogeriemarkt.ba/. U periodu od 9.11. do 22.11.2022. kupovinom proizvoda za mušku njegu sakupite 20x više bodova na vašoj digitalnoj dm active beauty aplikaciji.