Dejan Lovren stigao u BiH

Ponosan na svoje porijeklo

Dejan Lovren stigao u BiH

S. Grebović

Malo je poznato da je ovaj stoper Liverpoola rođeni Zeničanin, te da njegovo porijetklo vuče iz naše zemlje, tačnije iz Kraljeve Sutjeske.

Dejan Lovren je jedna od onih ličnosti koja i pored slave ne zaboravlja ko je i odakle je došao. 

Karijeru je započeo u zagrebačkom Dinamu, nakon čega je posuđen u Inter iz Zaprešića, odakle pravi tranfer direktno u Lyon, što je za naše klubove nezamislivo.

U Francuskoj je proveo tri godine, gdje je sjajnim partijama privukao pažnju skauta Southamptona koji su izrazili želju da ga dovedu. Lovren je pristao i za Svece je odigrao svega jednu sezonu, nakon čega je stigao poziv sa Anfielda.

Ovaj rođeni Zeničanin se nije puno dvomuio i obukao je dres Livrepoola koji nosi i dan danas.

Prošle je godine po završetku Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji na kojem se sa reprezentacijom Hrvatske okitio srebrenom medaljom, zaputio u Kraljevu Sutjesku, odakle vuče porijeklo njegova porodica.

Prošle nedelje je spuštena zavjesa šampionata u Engleskoj, a na kraju je prvi kroz cilj prošao Manchester City. Liverpool je tako i pored 97 osvojih bodova ostao 'kratkih rukava', jer niko do tada sa tolikim brojem osvojenih bodova nije uspio da ne osvoji titulu.

Ipak, Redsi će imati priliki da poprave utisak eventualnim osvajanjem Lige prvaka 1. juna kada budu igrali finalnu utakmicu sa Tottenhamom u Madridu. Do tada će pokušati da se što bolje pripreme i odmore, a Lovren je odlučio da to učini upravo u Kraljevoj Sutjesci.

"Nikad ne zaboravi odakle dolaziš", napisao je u opisu fotografije na Instagramu:

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Never forget where you came from.

Objavu dijeli Dejan Lovren (@dejanlovren06)

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Svojprisebi
Pa sto ne igras za tu drzavu onda kad se tolko ponosis odakle si? Ili to mislis da je i Zenica hrvatska?
12 1
Medo-Brundo
Ko je on?
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi