Delinkventi Realove akademije: Droga, oružje, automobili, vreće pune novca...

Raul Bravo i Carlos Aranda

Delinkventi Realove akademije: Droga, oružje, automobili, vreće pune novca...

Prošle sedmica iz Španije su stigle vijesti da je više osoba uhapšeno zbog namještanja utakmica. Riječ je o aktivnim i bivšim fudbalerima, te funkcionerima pojednih španskih klubova.

Među uhapšenima su i Raul Bravo i Carlos Aranda, nekadašnji članovi Real Madrida i igrači ovog španskog i svjetskog fudbalskog velikana.

Vijest o njihovom hapšenju očigledno je stigla kao iznenađenje za sve, osim za one koji ih poznaju.

Raul Bravo i Carlos Aranda su "loši momci" Realove slavne omladinske akademije - La Fabrice.

"Ono što je čudno jesta da ih nikada ranije nisu uhvatili", izjavio je za Marcu jedan poznanik dvojice bivših fudbalera, koji je o nestašnom dvojcu govorio pod pseudonimom Jorge.

"Aranda i oni oko njega su bili umiješani u nekoliko skandala, a on je često viđan kako u i iz kuće ide sa kesama punim novčanica što je svakako bilo sumnjivo".

Oni koji su bili bliski sa Carlosom Arandom znaju za njegovu problematično mladost.

"Njegova majka je bila narkomanka, umrla je kada mu je bilo devet godina. Na sreću, dobio je šansu za normalno odrastanje zahvaljujući djedu i baki... Sa ocem nema odnos, nikada se nisu slagali", otkrio je Jorge.

Prvi problemi Carlosa Arande sa zakonom stigli su kada mu je bilo 15 godina. Uhvaćen je u krađi motocikla kojeg je planirao prodati kako bi kupio poklon svojoj tadašnjoj djevojci.

"Saznao sam da je ukrao motocikl, ali sam ga odlučio ostaviti u akademiji. Da smo ga izbacili on bi se pretvorio u delinkventa", izjavio je Vicente del Bosque 2004. godine u razgovoru za El Pais.

Ipak, Arandini problemi nisu tu prestali.

Konstatno je imao problema sa zakonom. Bio je umiješan u pucnjavu, policija je kod njega otkrivala drogu i oružje, a svojevremeno se našao iza rešetaka zbog udaranja policajca. Također, Arandini prijatelji su prije nekoliko godina bili umiješani i u incident sa smrtnim ishodom na jednoj plaži u Malagi.

Kada je njegov karakter u pitanju, oni koji ga poznaju kažu da je riječ o osobi koja odbija primiti savjet ukoliko mu se isti ne sviđa, bez obzira od koga i sa kakvim namjerama on dolazio.

Jedna osoba sa kojom je Aranda oduvijek bio blizak, u svijetu fudbala i van njega, je upravo Raul Bravo.

Raul Bravo

U vrijeme kada je živio (i igrao) u Grčkoj, Raul Bravo je navodno imao jahtu na čije je održavanje i "pogon" mjesečno trošio 20.000 eura, što dovoljno govori o tome kakav je život vodio. Naravno, na jahti se često mogao vidjeti i Aranda.

Također, dok je bio član Olympiacosa Raul Bravo je imao velikih problema sa tadašnjim trenerom ove ekipe Ernestom Valverdeom, a u svom ugovoru sa grčkim velikanom je čak imao klauzulu po kojoj bi se saradnja sa njim automatski prekidala ukoliko bi se potukao - sa bilo kime.

Bravo i Aranda su 2003. godine bili umiješani u "Operaciju DJ", koja je protekla bez pretjerane medijske pažnje.

Policija je u okviru pomenute operacije uhapsila trojicu muškaraca, uključujući i jednog poznatog DJ-a, pod optužbom da su prodavali kokain i ekstazi po noćnim klubovima u Madridu. Sa ovom organizacijom, blisko su sarađivali nekadašnji Realovci.

Osim u poslove s drogom, oni su navodno bili upetljani i u ilegalne radnje povezane sa oružjem, novcem, kompjuterima, dokumentima i luksuznim vozilima.

Tokom 2003. i 2004. godine "nestašni" dvojac je bio umiješan u nekoliko slučajeva trgovine vozilima sumnjivog porijekla, a jedno takvo je navodno kupljeno od Waltera Pandianija, još jednog dobro poznatog lica iz svijeta fudbala. Ni tu nije bio kraj problemima, jer su se Bravo i Aranda našli pod istragom i 2007. godine u novom slučaju trgovine trogom.

Danas su, međutim, pod istragom njihovi "fudbalski" mutni poslovi, a čini se da su se nelegalne radnje odvijale duže vrijeme.

Jedan od incidenata koji se istražuju jeste onaj iz sezone 2014/2015 u kojem je navodno bivši fudbaler Levantea, povezan sa Arandom i Bravom, ponudio igraču jednog španskog niželigaša 3000 eura da namjesti utakmicu.

Vjeruje se da je grupa koja je namještala utakmice komunicirala putem online aplikacije koja automatski briše poruke i koja ne dozvoljava "screenshote".

Posljednja hapšenja "zatekla" su Brava i Arandu u njihovim danima fudbalske penzije.

Raul Bravo je u trenutku hapšenja bio u društvu svoje supruge, a danas, barem onaj legalni, novac za život zarađuje kao "gazda" kompanije koja se bavi prodajom nekretnina.

Bravov život se činio idiličnim, svaki dan bi ujutro džogirao na plaži i odavao utisak sretnog porodičnog čovjeka. Ipak, stvari su ispod maske bile drugačije - komšije su se bojale nekada odličnog fudbalera.

"Većina ga se jako boji. Najbolje je ništa ne govoriti", rekao je anonimni komšija Raula Brava Marci.

Raul Bravo je član prvog tima Real Madrida postao 2002. godine i za razliku od Arande "naigrao" se u dresu Kraljeva. Osim Reala nastupao je za Leeds, Olympiacos, Numanciju, Rayo Vallecano, belgijski Beerschot, Cordobu, grčku Veriju i Aris. Za reprezentaciju Španije je upisao 14 nastupa.

Carlos Aranda je odigrao tek par utakmica za prvi tim Real Madrida, a svojevremeno je bio "špic" Villarreala, Albacetea, Seville, Murcije, Granade, Numancije, Levantea, Osasune, Las Palmasa i niželigaša El Pala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ramoramo
Sumljivo? Svaka cast ha ha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi