Prepoznajete li dječaka desno na fotografiji? Danas je nezamislivo vidjeti da ga nema među Zmajevima
Foto: Instagram

Od 2020. je član reprezentacije BiH

Prepoznajete li dječaka desno na fotografiji? Danas je nezamislivo vidjeti da ga nema među Zmajevima

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poprilično se razlikuje u odnosu na onu od recimo prije pet-šest godina.

Dosta je tu igrača koji su otišli (Zukanović, Šunjić, Višća, Ibišević, Medunjanin i drugi), a još više je onih koji su došli i, bili samo prolaznici ili ostali tu.

Iz 2020. godine upravo dolazak dva igrača možemo izvući kao skoro jedino pozitivno. Bila je to godina u kojoj su Zmajevi ispali u polufinalu baraža za EURO, te ispali iz A divizije Lige nacija. Također, to je jedina godina u kojoj naša reprezentacija nije ostvarila nijednu pobjedu.

Kao svijetla tačka 2020. godine definitivno su dolasci među naše redove dva stopera koja su svoj fudbalski zanat "pekla" u Švedskoj, a to su Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić, tada dvojac Malmoa.

Danas je na Instagramu osvanula fotografija iz djetinjstva upravo jednog od ta dva bh. dragulja, a u pitanju je Dennis Hadžikadunić.

Fotografiju je objavio očigledno njegov prijatelj iz djetinjstva. Tačnije, objavio je dvije fotografije, jednu iz vremena dok su bili djeca i jednu koja je nastala vjerovatno neposredno prije same objave.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CjL5xv9MRc4/[/instagram]

Danas je postava reprezentacije Bosne i Hercegovine skoro pa nezamisliva bez ovog dječaka, a sada 24-godišnjeg stopera Malmoa na posudbi iz Rostova.

U dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine skupio je 19 nastupa, a debitovao je 11. oktobra 2020. godine u utakmici Lige nacija protiv Holandije na Bilinom polju, kada je rezultat bio 0:0.

Podsjetimo, nakon Anela i Dennisa, među Zmajeve stigao je još jedan "Šveđanin" i član Malmoa, a u pitanju je Adi Nalić koji je trenutno u procesu oporavka od teške povrede. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi