Detalji pokušaja otmice u Beogradu: Koliko novca su tražili otmičari?

Terzić završio s povredama

Detalji pokušaja otmice u Beogradu: Koliko novca su tražili otmičari?

A. Čaušević

Vožnja beogrdskim ulicama u noć s utorka na srijedu mogla je biti kobna za mladog igrača Fiorentine, Aleksu Terzića. 

Nekoliko otmičara je pokušalo da kidnapuje Terzića, a na kraju uhapšena dvojica otmirača koji nisu uspjeli ubaciti talentovanog defanzivca u gepek.

Terzić na kraj završio s teškim tjelesnim povredama, a nakon što se situacija smirila u razgovoru za srbijanske medije otkrio je detalje otmice.

Otmičari su od ovog 20-godišnjaka tražili 5.000 eura, poruka jedne djevojke da bježi mu je na kraju možda i život spasila.

"U toku vožnje od Autokomande ka Gazeli presreo me je audi A6 sa zatamljenim staklima. Vozač je tada bez ikakvog razloga je pokušao da me zaustavi. Stao sam u blizini Gazele. Iz audija je izašao meni nepoznati muškarac sa zadnjeg sjedišta i vozač i krenuli su ka meni", ispričao je mladi fudbaler za Blic.

"Devojka iz audija je povikala: 'Bježi jer ćeš nadrljati'. Upalio sam kola i počeo da bježim. Na raskrnici Omadinskih brigada i Jurija Gagarina sustigla me je škoda i udarila u BMW. Rekli su mi: “Daj 5.000 eura ili ćemo te oteti”, prepričao je Terzić detalje drame.

"Tukli su me i rukama i nogama i pokušali da ubace u BMW, ali uspio sam da pobjegnem", dodao je Terzić.

On je do početka ove sezone igrao za Crvenu Zvezdu, da bi potom za 1.5 miliona eura prešao u Fiorentinu.

Top Komentari

Pajkan
Srpska posla..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi