Diego Maradona i historija crnog Ferrarija
Dres Napolija Diego Maradona je nosio od 1984. do 1991. godine i ovom timu je 1990. godine donio posljednju titulu prvaka Italije (Foto: Instagram)

Poklon kojeg je želio

Diego Maradona i historija crnog Ferrarija

Midhat Šljivak

Legendarni argentinski fudbaler Diego Maradona jučer je proslavio 58. rođendan, a mnogi evropski mediji prisjetili su se i crnog Ferrarija kojeg je dobio nakon Svjetskog prvenstva 1986. godine u Meksiku.

Maradona je nakon titule prvaka svijeta sa Argentinom zatražio od svog menadžera Guillerma Coppole crni Ferrari, iako je ovaj italijanski automobilski gigant proizvodio samo automobile crvene boje.

Međutim, Diego je došao na svoje. Od predsjednika Napolija Corrada Ferlaina je dobio Ferrari koji je vrijedio 430.000 dolara.

"Vrijedio je 430.000 dolara, ali sam potrošio duplo više novca i još sam dodao 130.000 dolara za farbanje u crno", rekao je Ferlaino, te je dodao:

"Diego je tražio radio, a ja sam mu rekao da u ovom automobilu to nema, jer je to sportski auto. Također, rekao sam mu da nema ništa od prateće opreme, ali je on je samo hladno rekao 'dobro, onda ćemo sve staviti'", riječi su bivšeg predsjednika Napolija.

Ovaj model Ferrarija (1987 Testarossa) prvobitno je napravljen za slavnog glumca Sylvestera Stallonea, a zatim i zaa Michaela Jacksona.

Trag Maradoninom autu danas je izgubljen, a posljednji vlasnik mu je bio španski kolekcionar koji ga je 2014. godine prodao za 250.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi