Diego Maradona ostavio dug od 26 miliona eura
Forto - EPA

Nimalo lijepe vijesti za nasljednike

Diego Maradona ostavio dug od 26 miliona eura

M. Šljivak

Legendarni Diego Maradona ostavio je ogroman dug iza sebe.

Kako navode argentinski mediji, Diego je u Italiji godinama izbjegavao plaćanje poreza dok je bio igrač Napolija, a cifra je iz godine u godinu bila sve veća.

Na kraju je dostigla nevjerovatnih 26 miliona eura, a advokati su je uspjeli čak malo i umanjiti jer je dužan bio 11 miliina više.

"Maradona je ignorisao činjenicu da duguje novac za porez. Međutim, njegova smrt nije poništila dugovanja i ona su se prenijela na njegove nasljednike", tvrdi list Infobae.

Diego je iza sebe ostavio milione u nekretninama, nakitu, skupocjenim autombilima. Nasljednici vode veliki rat oko toga, ali sada su naišli na probleme.

Vidjet ćemo da li će zaista biti prinuđeni da isplate ovu cifru koju je njihov otac godinama ignorisao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi