Novi nevjerovatni detalji o posljednjim Maradoninim trenucima: Ljekare čekaju ozbiljni problemi
Foto - EPA

Nesavjesno liječenje vjerovatno je dovelo do smrti legende

Novi nevjerovatni detalji o posljednjim Maradoninim trenucima: Ljekare čekaju ozbiljni problemi

M. Šljivak

Smrt Diega Maradone potresla je fudbalski svijet krajem 2020. godine.

Legendarni argentinski fudbaler preminuo je u 60. godini života, a kao uzrok smrti se navodi zatajenje srca.

Međutim, u Argentini je zbog njegove smrti pokrenuta velika istraga. Doktor Leopoldo Luque je otpužen za nesavjesno liječenje i na sudu se vodi postupak protiv njega.

Iz Argentine svakodnevno stižu nove nevjerovatne informacije o dešavanjima pred Maradoninu smrt. Sada se tvrdi da je izvjesni Charly, koji je bio asistent doktora Luquea, Diegu davao alkohol i marihuanu, kako bi ga uspavao.

"Rekli su mi da je Charly organizovao dolazak ženske osobe tokom noći, a kako bi se riješio Diega dao mu je pivo i travu. Ne mogu podnijeti da mu je Chary dao marihuanu. Ne znam kako da ga zaustavim", objavio je Infobae razgovor Luquea i jednog od članova njegovog osoblja.

Također, u snimljenim razgovorima se otkrilo da je Maradona svakodnevno tražio da mu daju marihuanu. Ljekari mu to nisu dopuštali, ali su mu davali duhan za žvakanje.

Istraga o smrti argentinske legende zvanično će započeti naredne sedmice, a istražitelji će se prvobitno fokusirati na osobe koje su mu bile najbliže u posljednjim satima njegovog života.

Ako se dokaže da su ga nesavjesno liječili, doktori bi se mogli suočiti sa višegodišnjim zatvorskim kaznama i oduzimanjem licenci.

Top Komentari

Noone
Bo vas više Maradona i vi njeg. Popustite, dajte nesto normalno da čitamo
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi