Prodaje se luksuzni automobil koji je pripadao Diegu Maradoni

Vlasnik želi zaraditi

Prodaje se luksuzni automobil koji je pripadao Diegu Maradoni

M. Šljivak

Diego Maradona preminuo je krajem prošle godine u 60. godini.

Legendarni argentinski fudbaler je iza sebe ostavio brojne nekretnine i luksuzne automobile, a jedan od nijih se našao na prodaji.

Aukcijska kuća RM Sotheby je na prodaju stavila njegov Rolls Royce Ghost II kojeg je Maradona vozio do 2018. godine i kojeg je prodao nakon pređenih samo 5000 kilometara.

Nije previše automobil prešao ni u prethodne dvije i po godine. Aktuelni vlasnik ga je čuvao i sada ga je odlučio prodati.

Činjenica da je pripadao Maradoni sigurno će mu povećati vrijednost. Cijena jednog ovakvog automobila je oko 300.000 dolara, ali bi ova cifra mogla biti značajno veća.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi