Javno objavljen testament: Konačno poznato šta je Maradona htio da urade s njegovim tijelom

Nisu ispoštovali njegovu želju

Javno objavljen testament: Konačno poznato šta je Maradona htio da urade s njegovim tijelom

Endin Čaušević

Diego Armando Maradona preminuo je prije nekoliko sedmica u svom domu u Buenos Airesu.

Maradona je imao zdravstvenih problema prethodnih mjeseci, a nedavno je operisao glavu zbog krvarenja na mozgu. Preminuo je u 61. godini života, a istraga oko njegove smrti i dalje traje.

Jedan od najboljih igrača svih vremena sahranjen je dan kasnije u Buenos Airesu, a na sahrani je mogao prisustvovati samo uži dio njegove porodice.

Na sahrani nije bio njegov advokat Matias Morla jer su to Maradonine kćerke zabranile što je njemu itekako zasmetalo. Zbog toga Morla je počeo da iznosi u javnost razne tajne argentinskog igrača.

Nakon sahrane pojavile su se informacije da je Maradona htio da njegovo tijelo bude balzamirano i izloženo, ali njegova porodica se na to oglušila, te su ga sahranili.

No, sada se Morla ponovo oglasio i otkrio je da je Maradona u svom testamentu napisao da želi da bude balzamiran nakon smrti i izložen u muzeju, a to je potpisao 13. oktobra ove godine.

"Nakon dugog razmišljanja želim da pokažem želju da moje tijelo bude balzamirano i izloženo u muzeju okruženo svim mojim trofejima. Tako da ljudi mogu da se sjećaju svih lijepih uspomena kada dođu u muzej i pogledaju sve to", napisao je Maradona u svom testamentu koji je objavio njegov advokat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi