Djevojka optužila Kristapsa Porzingisa za silovanje!

Mlada NBA zvijezda u velikom problemu

Djevojka optužila Kristapsa Porzingisa za silovanje!

Edmir Škorić

Kristaps Porzingis je pod istragom zbog optužbe za silovanje koju je protiv njega podnijela jedna žena u New Yorku.

Prema navodima New York Posta, Porzingis je optužen da ju je silovao 7. februara 2018. godina. Žena kaže da ju je Latvijac silovao u stanu u kojem je igrač živio u New Yorku.

Vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban odbio je komentirati navode zbog uputa federalnih vlasti. Predstavnici Porzingisa također nisu dali nikakav komentar, jer nisu bili svjesni onoga što se nalazi u policijskom izvješću o navodima protiv igrača.

"Nekoliko sati nakon što je prošle godine pretrpjela razornu ozljedu koljena u Madison Square Gardenu, bivša zvijezda Knicksa Kristaps Porzingis došla je kući i navodno je silovala susjedu koju je pozvao u svoj luksuzni penthouse na Manhattanu", saopšteno je iz policije.

Žena, koja je u svojim dvadesetima i koja je takođe živjela u zgradi, rekla je policajcima da je zvijezda NBA posjetila njen stan oko 2 sata ujutru, i da je prihvatila njegov poziv da mu se pridruži u njegovom stanu. Kada je tamo ušla, on ju je, tvrdi, držao i silovao.

Porzingisov advokat Roland G. Riopelle izjavio je da igračka strana nedvosmisleno poriče sve optužbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi