Uživa u slobodi

Dok Hrvatska traži izručenje, Zdravko Mamić vodi molitvu u Međugorju

Midhat Šljivak

Nekada prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić nepravomoćno je u Hrvatskoj osuđen na šest i po godina zatvora zbog malverzacija prilikom transfera fudbalera ovog kluba.

Mamić je dan prije presude stigao u Bosnu i Hercegovinu, a kako ima i državljanstvo naše zemlje, odlučio je da vodi miran život u Hercegovini.

Hrvatska je zatražila od BiH izručenje nekadašnjeg čelnika Dinama. Ipak, s obzirom na to da je kontroverzni Mamić državljanin BiH, zahtjev susjedne zemlje je odbijen i Mamić uživa na slobodi.

Zdravko je čest gost u Međugorju, a na snimku kojeg je objavila Dalmacija Danas, Mamić je vodio molitvu ispred okupljene mase i zapjevao je "Zdravo Marijo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi