Đokovića novinari pitali o požaru u Notre Dameu, a on odgovorio: Vidio sam i džamiju koja gori...

Srbijanski teniser

Đokovića novinari pitali o požaru u Notre Dameu, a on odgovorio: Vidio sam i džamiju koja gori...

Srbijanski teniser Novak Đoković govorio je pred medijima u Monte Carlu o nesretnom događaju koji se desio prije nekoliko noći kada je izgorjela pariška katedrala Nontre Dame. 

Nole je tom prilikom poručio kako je tužno vidjeti da takva historijska građevina gori, a također je spomenuo da je iste noći gorjela i džamija Al-Aqsa u Jerusalemu.

"Vidio sam to prije neki dan, ni sa kim nisam pričao o tome osim sa članovima mog tima. To je jedna od najiskonskijih kulturnih i religioznih građevina u Evropi, šokantno je vidjeti je u plamenu...", kazao je popularni Nole i dodao:

"Vidio sam da je u isto vrijeme u Jerusalemu džamija Al-Aqsa također gorjela, pa ako ima ikakve veze između ta dva događaja ili nešto... Jednostavno je tužno vidjeti da takve građevine dožive tako nešto. Želim sve najbolje Francuzima i znam da će se Notre Dame podići opet".

Inače, Đoković trenutno učestvuje na turniru u Monte Carlu gdje je u prvom kolu porazio Philippa Kohlschreibera iz Njemačke sa 2:1 u setovima.

Skandalozna poruka Zvezdine legende u danima kada svi žale za katedralom Norte Dame

Događaj koji se desio u Parizu komentarisao je i legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić i to na skandalozan način.

Srbijanci još uvijek nisu zaboravili da su Francuzi krajem prošle godine na pomenutu katedralu okačili zastavu Kosova i to na 100. godišnjicu kraja Prvog svjetskog rata, pa Saviću upravo zbog toga i nije krivo što je ta katedrala izgorjela.

"Gori Notre Dame u Parizu. Francuzi, sjećate li se da ste 11. novembra 2018. godine na stotu godišnjicu pobjede u Velikom ratu na toj katedrali zakačili zastavu narko-terorističke tvorevine zvane ‘država Kosovo’? A ko je bio pored vašeg predsjednika? Ja sam vidio šiptarskog terorista. A vi? Pamet u glavu, Bog je velik i sve vidi", napisao je legendarni napadač Crvene zvezde u jednom komentaru preko svog profila na Instagramu.

Inače, Savić nije jedini koji je javno odlučio da iznese svoje mišljenje o tragediji koja je zadesila Francuze, pa su čak i pojedini srbijanski mediji poručili kako je Francuzima ustvari samo Bog vratio zbog toga što su okačili zastavu Kosova.

Top Komentari

mile
Bravo Dule Savic
2 2
Izzy
A šta očekivat o srbina.. Riječi su suvišne
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi