Čime se bavila Jelena prije nego što se udala za Novaka: "Sve je to za ljude"

Već godinama je podrška Đokoviću

Čime se bavila Jelena prije nego što se udala za Novaka: "Sve je to za ljude"

Novak i Jelena Đoković danas važe za jedan od najskladnijih i najuspješnijih parova na sportskoj sceni.

Srbijanski teniser je današnju suprugu upoznao još 2005. godine i od tada je na 'sedmom nebu'. Uz nju slavi, ali i lakše podnosi, što nerijetko ističe u svojim medijskim istupima, navodeći kako bi vjerovatno nakon svega odustao od tenisa da mu nije bila podrška u teškim trenucima.

I dok je Đoković još kao klinac svojim umijećem punio medijske stupce, o Jeleni se baš i nije znalo prije nego se udala za njega. Kada je počeo Noletov uspon svjetski mediji su se utrkivali ko će više pisati o Jeleni, koja se nije često pojavjivala na turnirima, a svi se pitali zašto je tako.

"Organizacija naših sastanaka graničila se sa naučnom fantastikom. Ja sam bila studentica koja je jedva sakupljala novac da ode u inostranstvo, a on teniser koji nije imao para da finansira tako težak i skupocjen put. Avioni su za nas predstavljali svemirske letjelice koje nismo mogli da dostignemo. Dovijali smo se na sve moguće načine", ispričala je prije nekoliko godina Jelena.

Jelena je bila student ekonomije i finansija u Milanu, na prestižnom tamošnjem fakultetu Bokoni, gdje samo jedna godina studiranja košta oko 5.000 eura. Snalazila se na sve načine.

"Moj prvi posao bio je sa 16 godina u parfimeriji. Zatim sam radila u kladionici, kao šankerka, pravila sam kafe, sokove, i taj posao radila sam kako bih zaradila za kartu do Italije, i otišla na studije. Sve je to za ljude. Hranila sam se u studentskoj menzi. Zahvaljujući stipendiji, svaki obrok koji podrazumijeva predjelo, glavno jelo i desert, koštao nas je upola manje nego bilo gdje da jedemo. Hrana nije bila ukusna, ponekad ni previše zdrava, ali barem sam jela konkretan obrok. Nedjeljom ili praznicima kada menza nije radila, snalazili smo se, skupljali novac i kuhali zajedno."

U vrijeme kada se ljubav uglavnom kupuje i kada većina mlađih pripadnica lepšeg pola sanja o tome da se probudi pored nekog milionera koji bi im ispunio snove, Đoković ima sreću da bude pored osobe koja ga iskreno voli još od vremena kad miliona nije bilo ni u najavi.

Plod njihove ljubavi su kćerkica Tara i sin Stefan.

Top Komentari

gumenakita
Bravo,svaka cast,najbitnije nije kao vecina sponzorusa cim uhvati nekoga igraca.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi