Dolaskom ramazana Ozil je pokazao kakav je čovjek

Našao se na udaru kritika

Dolaskom ramazana Ozil je pokazao kakav je čovjek

A. Čaušević

Krajem aprila Mesut Ozil je bio žestoko kritikovan jer nije pristao na smanjenje plate za 12.5 posto kada je rukovodstvo Arsenala zatražilo to od cijelog prvog tima Topnika. 

Dolaskom ramazana Ozil je pokazao i svoju dobru stranu. Iskusni veznjak turskog porijekla je donirao 80.000 funti Crvenom polumjesecu.

Novac će biti obezbijeđen da se osiguraju iftarti za oko 16.000 muslimana, odnosno 2.000 porodica u Turskoj i Sriji.

"Zahvaljujući našem bratu Mesutu bit ćemo u mogućnosti da isporučimo hranu ljudima kojim je to potrebno. Kako donacija raste moći ćemo pomoći većem broju ljudi", rekao je Kerem Kinik, direktor turskog Crvenog polumjeseca.

Kada se ženio prošlog ljeta Ozil je svadbu iskoristio za prikupljanje novca kako bi se prikupile donacije za pomoć najugroženijim porodicama.

Inače, prema nekim izvještajima bivši reprezentativac Njemačke koji sedmično zarađuje 350.000 funti na godišnjem nivou donira čak 2 miliona funti u dobrotvorne svrhe.

Top Komentari

yossarian
@AGAJIZAG.. Svakim komentarom gubiš post, ako uopšte postiš. Uvrijedio si me iako ti ništa lično nisam rekao. I ko ti je Mirsad? Bolje bi bilo da ideš u lov nego što visiš po portalu. Džaba ćeš gladovati cijeli mjesec.
2 0
yossarian
@AGAJIZAG.. ne stavljaj Ozila i sebe u isti koš, čovjek čini dobra djela u svetom mjesecu, a ti vrijeđaš ljude. Džaba postiš.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi