Dok drugi nemilosrdno troše novac na luksuznim destinacijama Ozil plaća operacije bolesnoj djeci

Ispunjava obećanja

Dok drugi nemilosrdno troše novac na luksuznim destinacijama Ozil plaća operacije bolesnoj djeci

Midhat Šljivak

Zvijezda Arsenala Mesut Ozil ne igra fudbal na vrhunskom nivou ove sezone, ali je zato van terena istinski pobjednik.

Ozil se bavi humanim radom. Najavio je kako će platiti 1.000 operacija za djecu kojima je to potrebno, a to je od njega na vjenčanju prošlog ljeta tražila supruga Amine.

Njemački fudbaler je otkrio kako je već plaćeno 219 operacija, a dok su njegove kolege rasute po luksuznim destinacijama, Ozil je odlučio praznike provesti u dječijem društvu.

Ozil je i za budućnost najavio velike projekte koji uključuju pomoć djeci. Velike zasluge pored njegove žene za to ima i njegova majka Gulizar.

"Mesut, ne zaboravi da si i ti samo prolaznik na ovom svijetu, kao i svi mi. Bog te je nagradio talentom, ali ti to nije dao samo da bi se brinuo za sebe. Ako ne budeš dijelio svoje bogatstvo sa ljudima kojima je potrebno, onda nisi moj sin".

Ove njene riječi su uokvirene na zidu njegovog doma i uvijek ga podsjećaju na želje njegove majke.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Ozil je pravi vjernik, drago mi je da postoje ljudi poput njega.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi