Donedavno nosio dres Cityja, a sada jedva ostao živ

Jo prošao kroz pakao zbog problema s alkoholom

Donedavno nosio dres Cityja, a sada jedva ostao živ

Endin Čaušević

Nekadašnji napadač Manchester Cityja i reprezentacije Brazila, Jo, prolazi kroz teške trenutke u svojoj karijeri.

Jo je 2008. godine stigao u Manchester City za 19 miliona funti iz CSKA, ali nikada nije uspio da se dokaže na Etihadu. Nakon tofa s dosta uspjeha je nosio dres Evertona, ali se ubrzo odlučio vratiti u Brazil. Dobrim igrama u Atletico Mineiru izborio je poziv u reprezentaciju Brazila za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Dvije godine nakon toga Jo se ponovo nalazi u centru pažnje sportskih medija. Brazilac je imao velikih problema sa alkoholom što je ostavilo trag na njegovoj karijeri. Ipak, Jo se odlučio boriti protiv svojih poroka.

"Alkohol i zabave su mi bili na prvom mjestu. Kada bih došao s treninga uvijek bih se napio sa ženom i prijateljima. Alkohol me tjerao da radim stvari koje nikada ne bih da sam trijezan. Nakon nekog vremena shvatite da ste došli na mjesto gdje ne želite biti. Vjerujte mi da sam pio po nekoliko dana zaredom, samo sam mijenjao barove. Trebalo mi je vremena da dođem sebi i da shvatim da imam veliki problem. Tek kasnije sam saznao da ne bih preživio ovaj tempo da sam nastavio", rekao je Jo.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi