Luksuzni život Piksija i supruge Snežane: Vile na poklon, zetovi milioneri i sin koji uživa kao niko
Selektor Srbije je stekao mnogo toga kroz karijeru, ali porodica je najveći ponos (Foto: Instagram / Marko Stojković)

Uskoro bivši selektor Srbije stekao je milione

Luksuzni život Piksija i supruge Snežane: Vile na poklon, zetovi milioneri i sin koji uživa kao niko

Midhat Šljivak

Dragan Stojković Piksi trenutno je možda i najomraženija osoba u Srbiji. Legendarni fudbaler odradio je veoma neuspješno prvenstvo Evrope u Njemačkoj, Orlovi su se vratili kući nakon prvog kruga i on je očekivano prvi na udaru. Posebno se spominju cifre koje dobija srpski selektor koji godinama unazad s porodicom živi na visokoj nozi.

Dragan Stojković Piksi smatra se jednim od najvećih fudbalera Srbije u historiji. Nekada je kao kapiten predvodio selekciju Jugoslavije i FK Crvena zvezda, no danas je među Srbima omražen.

Piksija su se prije nekoliko godina javno odrekli navijači Crvene zvezde. Transparentom su mu poručili da nije dobro došao na čuvenu Marakanu.

"Nikad nije bila tvoja, ti nikad nisi bio naš, decenijskog potopa posle tebe sjeća se svaki zvezdaš. Sajonara", napisale su Delije koje mu zamjeraju neuspješan period u kojem je bio predsjednik kluba (2005-2007).

Piksi je nakon odlaska iz kluba počeo trenersku karijeru. Preuzeo je japansku Nagoyu gdje je godinama ranije igrao kao fudbaler, a zatim je radio za kineski Guangzhou.

Zahvaljujući bogatim ugovorima Piksi je stekao milione eura, a značajno je tu cifru podebljao i u prethodne tri godine radeći kao selektor Srbije, gdje je, prema nekim informacijama, uzimao milion i po eura godišnje.

Oglasi

Iako je istinska zvijezda Piksi je uspio očuvati brak sa suprugom Snežanom. Mnogi govore da je zapravo ona ta koja vodi računa o svemu, brine se za porodicu i donosi sve važne odluke.

Par ima troje djece. Kćerke Anju i Andreu i sina Marka. Piksi je omogućio djeci apsolutno sve što požele, a o tome dovoljno govore njihove fotografije s društvenim mreža.

Anja je često u javnosti. Ponosno pozira s mužem milionerom, nekadašnjim automobilistom Hugom Valenteom s kojim je u braku već osam godina. Piksi im je kao vjenčani poklon kupio ogromnu vilu vrijednu nekoliko miliona eura.

"Izbor partnera je individualna stvar. Nikad se nisam miješao u njen izbor. Hugo mi se dopao jer je sportista i iz dobre je porodice. Lijepo je odgojen, edukovan i lud je za Anjom"; rekao je Piksi.

Oglasi

S druge strane starija kćerka Andrea je mnogo tiša i ne voli previše da se eksponira. Sve što se zna o njenom privatnom životu je da je udata za turskog biznismena po imenu Mete Yelkenci. Također, diplomirala je u Parizu, a Anja u New Yorku i Londonu

Sin Marko definitivno najviše uživa u očevom novcu. Godinama je živio na relaciji SAD-Velika Britanija, a diplomirani je menadžer. Fakultet je završio u Londonu.

Putovanja su ono što ga najviše ispunjava, kao i luksuzni automobili. Ipak, najveću pažnju svakako privukao je njegov ljubimac bijeli tigar.

Život na visokoj nozi imaju Dragan i Snežana. Komšije ih opisuju kao normalne i prizemne ljude bez obzira na miliona koje imaju. Piksi je supruzi prepustio da vodi njihov brak jer zna da s njim nije lako.

Oglasi

"Nije lako živjeti s profesionalcem koji često putuje i koji emotivno doživljava svoj posao. Nisam problematičan čovjek koji radi skandale, ali nije lako uskladiti život."

"Zahvalan sam što je Snežana toliko jaka i moćna. Preko 30 godina smo zajedno i ništa nas nije pokolebalo. Skidam joj kapu za sve što je napravila kako bi održala našu porodicu", rekao je Stojković za Novu.

Snežanin izgled također je nešto što se često spominje. Za svoje godine izgleda čudesno.

"Naš brak je bio turbulentan. Namučila sam se da dođem do savršenog braka i sad uživam. Treba se truditi. Mi smo imali 22 i 23 godine kada smo se vjenčali."

Piksi je stekao mnogo toga kroz karijeru. Ipak, novac ne može zamijeniti porodicu i sigurno je ponosan što može uživati sa svojom djecom.

Oglasi