Drama devetomjesečnog Diega: Da nije bilo mame, njegov život bi bio kratak

Zmija se ušunjala u njegov krevetac

Drama devetomjesečnog Diega: Da nije bilo mame, njegov život bi bio kratak

Napadač Atletico Madrida Diego Costa danas važi za jednog od najboljih igrača na svojoj poziciji i čovjeka koji zarađuje ogroman novac.

Ipak, kada je imao svega nekoliko mjeseci Diego je imao veliku sreću što je uopšte ostao živ.

Devetosmjesečni Diego je ležao u svom krevecu kada se ušunjala jedna od najotrovnijih zmija u Brazilu. Srećom, njegova majka Hoseledia je to primjetila i uspjela da ga spasi:

"Krenula sam u sobu da obiđem Diega. Dok sam se približavala krevecu u kojem je spavao, učinilo mi se da sam vidjela djelić crvenog repa. Bila je to jedna od najotrovnijih zmija ovdje. Ukoliko ga ujede, to bi značilo smrt za moju bebu. Iskrvario bi za nekoliko minuta", priča Diegova majka i nastavlja:

"Drhtala sam od straha, ali sam bila svjesna da samo ja mogu da ga spasim. Ne znam kako, ali potrčala sam i munjevitom brzinom ga uhvatila za ruke. Uspjela sam da ga izvučem prije nego što se zmija zaletjela na njega. Sekunde su odlučivale".

Diega su sekunde dijelile od sigurne smrti, ali očito mu je bilo suđeno da jednog dana postane vrhunski fudbaler i da cijeli svijet čuje za njega.

Brazilac sa španskim pasošem je poznat po svom burnom temperamentu, a njegov brat kaže da je takav od djetinstva.

"Još kao dijete je brzo gubio živce i htio je da se bije. Čak su ga se i saigrači plašili. Nas dvojica smo bili bliski, ali smo se često tukli na terenu. Obojica smo bili strastveni. Diego nikada nije volio da gubi. Ako njegova ekipa slučajno izgubi, on je zahtijevao da se meč ponovi sve dok ne pobjede", rekao je njegov brat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije