Dresovi zvijezde Liverpoola sa "greškom" stigli siročićima - reakcija neprocjenjiva
(Foto: Twitter) Dresovi Manea koje više niko ne želi u Engleskoj su pravo blago za siročiće u Malawiju

Stari dresovi Manea obradovali mališane

Dresovi zvijezde Liverpoola sa "greškom" stigli siročićima - reakcija neprocjenjiva

KitAid humanitarna je organizacija koja "reciklira" nekada voljene, a danas suvišne ili zastarjele fudbalske dresove i donira ih djeci i odraslima širom svijeta.

Zvijezda Liverpoola Sadio Mane danas nosi dres sa brojem 10, ali nije uvijek bilo tako.

Senegalac je u Liverpoolu prvobitno nosio dres sa brojem 19, a kada je promijenio broj stotine njegovih "devetnaestica" su ostale neželjene.

One su stigle do KitAida koji ih je u saradnji sa FOMO (Friends od Mulanje Oprhans) donirao jednom sirotištku u Malawiju, državi na jugoistoku Afrike.

Više od 100 Maneovih dresova je podijeljeno siročićima u Malawiju, a sreća na njihovim licima zbog dresova Liverpoola sa "greškom" i reakcija su neprocjenjivi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti