Drogba na dodjelu Zlatne lopte stigao s novom djevojkom, svi su buljili u njene noge

Sretni par u Parizu

Drogba na dodjelu Zlatne lopte stigao s novom djevojkom, svi su buljili u njene noge

Edmir Škorić

Bivši napadač Didier Drogba prisustvovao je na dodjeli Zlatne lopte u Parizu.

Drogba je na ceremoniju stigao u društvu djevojke Gabrielle Lemaire, a zaljubljeni par izgledao je jako sretno dok je pozirao fotografima na crvenom tepihu.

44-godišnji bivši golgeter Chelseaja nosio je crni smoking, ali ipak svi su buljili u noge njegove nove djevojke koja je zablistala u elegantnoj srebrenoj haljini.

Drogba i njegova nova djevojka izašli su u javnost ranije ove godine, zajedno su prisustvovali utrci Formule E u Saudijskoj Arabiji.

Drogba je objavio da se rastaje od supruge Lalle u januaru 2021. nakon deset godina braka. Nakon što su se upoznali kasnih 1990-ih, Drogba i Lalla su se vjenčali 2011. godine. Drogba je ranije objasnio svoj potez i raskid sa dugogodišnjom suprugom.

Oglasi

"Nemam običaj raspravljati o svom privatnom životu. Ali, zbog nagađanja u medijima danas, mogu potvrditi da smo, nažalost, nakon 20 godina zajedno, Lalla i ja prošle godine donijeli tešku odluku o rastavi. Ostajemo vrlo bliski, a naši glavni prioriteti bili su zaštititi našu djecu i privatni život naše porodice", objavio je Drogba.

Drogba i bivša supruga imaju troje djece zajedno - sinovi Isaac (21) i Kieran (12) te kći Iman.

Bivši napadač bio je domaćin sinoćnje dodjele nagrada - predajući pobjednicima Karimu Benzemi i Alexiji Putellas njihove trofeje.