Dva sportska giganta ponovo u ratu zbog Götzea

Novi kiks veznjaka Bayerna

Dva sportska giganta ponovo u ratu zbog Götzea

Na svom zvaničnom predstavljanju u Bayernu, koji tradicionalno igra već godinama u Adidasovim dresovima, Mario Götze je napravio prvi gaf pojavivši se u majici svog ličnog sponzora, Nikea.

Tada je svoj tim koštao 20 hiljada eura, te se bavarski klub čiji je Adidas i jedan od dioničar morao javno izviniti ovoj kompaniji sportske opreme-

Da se Götze nije opametio dokaz je i činjenica da je sličnu stvar je mladi veznjak Bayerna napravio na okupljanju njemačke fudbalske reprezentacije. On se u Nike štucnama pojavio na treningu reprezentacije, koja je takođe sponzorisana od strane Adidasa.

Legendarni napadač Pancera, a sada Oliver Bierhoff, kao PR menadžer reprezentacije Njemačke, pojašnjava odredbe ugovora sa Adidasom.

"Slobodu imamo samo u odabiru kopački. U ostalom dijelu smo u poptunosti posvećeni našem sponzoru. Iako nemamo nikakve ugovorne obaveze sa igračima po tom pitanju, toplo ih savetujemo da pokažu privrženost Adidasu", kazao je nekadašnji reprezentativac Njemačke, te dodao:

"Na kraju, i sponzori to rade u velikoj mjeri, pružajući nam podršku ne samo u ekonomskom smislu".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.