Dwight Howard negirao silovanje muškarca, priznao odnose s dvojicom
Foto - EPA

Nekadašnja NBA zvijezda

Dwight Howard negirao silovanje muškarca, priznao odnose s dvojicom

Midhat Šljivak

Nekadašnja NBA zvijezda Dwight Howard (37) odbio je navode da je silovao muškarca Stephena Harpera kojeg je upoznao putem Instagrama 2021. godine.

Nekada najbolji centar NBA lige Dwight Howard odbacio je optužbu o silovanju muškarca Stephena Harpera kojeg je upoznao u maju 2021. godine.

Harper i Howard su preko Instagrama mjesecima razmjenjivali eksplicitne fotografije i snimke. Potom ga je bivša NBA zvijezda pozvala u svoj dom 19. jula i imali su odnos.

Howard je priznao da su završili u spavaćoj sobi i da ga je potom košarkaš iznenadio dovođenjem treće osobe, transvestita koji je obučen kao žena i koji se odazivao na ime 'Kitty'.

U tužbi je Harper istakao da je Howard želio trojku, ali da je on odbio, a da je potom Kitty oralno zadovoljio Howarda i da on nije želio učestvovati u svemu.

Oglasi

Navodno je potom Howard pokušao imati odnos s njim i da mu je rekao da će mu se dopasti ono što će mu uraditi. Zatim je navodno došlo do oralnog odnosa na kojeg Harper nije prisao.

"Optuženi je na silu skinuo veš gospodina Harpera, dodirivao ga je genitalijama, a zatim ga je natjerao na oralni seks. Bio je prinuđen da nepomično leži dok ga je okrivljeni seksualno zlostavljao", saopštili su advokati žrtve.

Howard je priznao da je bio s Kitty i Stephanom Harperom i da nikog nije natjerao na bilo šta.

"Trio se dogovorio da se dodiruju i da seksualno zadovolje jedni druge", rekao je Howardov advokat i zatraženo je da se slučaj za silovanje odbaci.

Sud će donijeti konačnu odluku i vidjet ćemo šta će se desiti s nekada najboljim centrom lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi