Džeko ima novu taktiku u Italiji: Sada trčim iza defanzivca, ne ispred

Dijamant naučio nešto novo

Džeko ima novu taktiku u Italiji: Sada trčim iza defanzivca, ne ispred

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i ponajbolji igrač Rome Edin Džeko govorio je u intervjuu za magazin 'Copa90' o svemu pomalo, a između ostalog se dotakao svojih početaka, rata u Bosni i Hercegovini, ali i o novim taktičkim stvarima koje je naučio otkad je stigao u Italiju.

Džeko već počinje četvrtu sezonu u Romi, a već do sada je ostavio toliko upečatljiv trag u Rimu da će ga navijači pamtiti u godinama koje slijede.

On je u pomenutom intervjuu između ostalog rekao kako mu je uvijek bila velika želja da zaigra u italijanskoj Seriji A i da je od dolaska tu naučio nekoliko vrlo bitnih taktičkih stvari.

"Kada sam odrastao, za mene je Serija A uvijek bila najbolja liga i bio mi je uvijek san da zaigram ovdje. Italijanska liga je taktika, taktika, taktika...Nevjerovatno je koliko sam naučio za tri godine ovdje. Igrao sam u Njemačkoj, Engleskoj...U Njemačkoj nikada ne možete odustati, takav je mentalitet, oni nikad ne odustaju. Engleska liga je vjerovatno najteža na svijetu jer su svi igrači vrlo jaki i brzi te dobro pripremljeni", rekao je Džeko i nastavio:

"Najviše stvari o fudbalu sam naučio u Italiji. Ludo je to kako misle o svakom detalju, a onda ti objasne neke stvari. Naprimjer, objasne ti kako treba da trčiš u nekim situacijama iza defanzivca, ne ispred njega jer mu je tako lakše da te stigne. Nauče te kako stvarno izgelda fudbal i to su stvari koje ti nikada niko nije rekao, ali imaju smisla".

Također, Dijamantr je rekao da se u Rimu vrlo lijepo osjeća. Podsjetio je da su mu se tu rodila djeca, ali je dodao da je ipak dom broj 1 za njega Sarajevo i Bosna i Hercegovina.

"Ovdje se osjećam vrlo lijepo. Porodica mi je sretna i mislim samo u fudbalu, nemam nikakvih problema. Moja djeca su se rodila u Rimu i zato je to dom za mene i njih, iako će moj prvi dom uvijek biti Sarajevo i Bosna, ali u Rimu se osjećam jako lijepo. Hrana je dobra, vrijeme je dobro, život je lijep, a i nisam previše udaljen od 'doma broj 1'", poručio je Dijamant.

Top Komentari

Ibro
Aopet moras trcati. Imali koja pozicija da se nemora trcati?
2 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije