I čuvena FIFA odlazi u historiju
Foto - Screenshot

Promijenit će ime

I čuvena FIFA odlazi u historiju

M. Šljivak
Teme:

EA Sports objavio je danas kako razmatra mogućnost promjene imena čuvene igrice FIFA.

Potpredsjednik EA Sportsa Cam Weber objavio je ovu informaciju na društvenim mrežama.

"Kako konstantno gledamo prema naprijed, razmatramo promjenu imena naših poznatih fudbalskih igrica", napisao je Weber i dodao je:

"To znači da preispitujemo naš ugovor o pravima na ime sa FIFA-om, koji je odvojen od ostalih naših službenih partnerstava i licenci širom fudbalskog svijeta".

EA širom svijeta ima više od 300 licenci, a prava sa svjetskom kućom fudbala (FIFA) su zasebna u odnosu na ostale.

Kraj eventualne saradnje bila bi zaista velika vijest jer su EA Sports i FIFA u saradnji još od 1993. godine, kada je izašla prva igrica FIFA International Soccer.

Interesantno je svakako da je i veliki rival Konami promijenio ime čuvenog Pro Evolution Soccera koji sada nosi ime eFootball.

Top Komentari

Zoilomas
Ipak nema vicine dinastije na na igrici
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti