EA Sports odlučio: Astori ostaje na FIFA 18

Neće ga ukloniti iz igrice

EA Sports odlučio: Astori ostaje na FIFA 18

Edmir Škorić

Poznati proizvođač video igrica, EA Sports, donio je odluku da Davide Astori ostane u trenutnom sastavu Fiorentine u FIFA 18.

Astori je umro početkom marta u 31. godini života, ali EA Sports je u konsultaciji s njegovim klubom Fiorentinom donio odluku da se defanzivac zadrži u sastavu u narednim updateima rostera.

"FIFA zajednica je zajedno s čitavim nogometnim svijetom ožalošćena zbog gubitka Davidea Astorija. Nakon razgovara s Fiorentinom, odlučili smo da Astori ostane u sastavu Fiorentine", poručili su iz EA Sportsa.

Navedeno je kako Astori neće biti dostupan u paketićima za FIFA Ultimate Team (online igranje).

Firenca se u suzama 11. marta oprostila od Astorija, kome je počast odao veći dio nogometnog svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi