Profesorica je postala svjetska prvakinja u boksu, a sada je otkrivena njena dugogodišnja tajna

Šta je morala da radi?

Profesorica je postala svjetska prvakinja u boksu, a sada je otkrivena njena dugogodišnja tajna

Edmir Škorić

Svjetska bokserska prvakinja Ebanie Bridges je u intervjuu za talkSPORT otkrila dugogodišnju tajnu, ali priznaje da je to tada jednostavno morala da napravi.

"Vjerovala sam da idem u dobrom smjeru, pa nisam štedjela novac", kazala je Bridges, otkrivši da je plaćala svojim protivnicama za borbe.

Tokom svoje amaterske karijere dva puta je ova profesorica matematike osvajala australske Zlatne rukavice i već tada se moglo vidjeti da posjeduje talenat za boks. No, niko, pa ni ona sama nije očekivala tako uspješnu karijeru.

Australka je prošle godine osvojila IBC svjetski naslov u bantam kategoriji, ali njeni počeci nisu bili tako laki jer, da bi izgradila svoju poziciju, 36-godišnjakinja je morala da plaća svojim rivalkama.

Prije nego što je Bridges došla na profesionalnu boksersku scenu, bila je izložena mnogim poslovima. U početku je bila ring djevojka, potom je imala avanturu s bodybuildingom, da bi na kraju postala profesorica matematike.

Oglasi

"Biti profesorica matematike i boksanje mogu se činiti kao potpuno različita područja, ali moje iskustvo borilačkih sportova dobro mi je došlo dok sam radila u školi", rekla je za talkSPORT.

Ona je 2019. godine debitovala u profesionalnom b oksu, ali nije bio početak iz snova. Nije imala protivnice, pa ih je plaćala za borbe.

Platila im je avionske karte do domovine i smještaj. Sve da pokrene svoju karijeru s mrtve tačke.

"Trebalo mi je 4500 dolara. Nijedan promotor neće uložiti toliko novca u bokserskog početnika. Tako da nisam imala priliku boriti se s nekim da steknem i povećam svoje iskustvo. Morala sam se boriti sa stranim igračima, iako je to bila vrlo skupa operacija. Vjerovala sam da idem u dobrom smjeru pa nisam štedjela novac na svoje rivalke", kazala je kroz osmijeh.

Oglasi

Novac koji je Bridges uložila sigurno joj se vratio. U decembru prošle godine borila se za odbranu pojasa prvakinje sa Shannon O'Connell. Dvoboj je završio njenom pobjedom, no platila ju je povredom ruke zbog koje je pola godine bila isključena iz takmičenja.

Nije namjeravala vrijeme provoditi besposleno, pa je odlučila otvoriti račun na popularnoj stranici za odrasle, zahvaljujući kojoj dodatno zarađuje.

"Ne biste vjerovali koliki je iznos da vam kažem. Prošlo je 10 sedmica otkako sam kreirala račun i već drugi dan sam u grupi korisnika koji najviše zarađuju".

Dodala je i kako više zapravo ne mora brinuti o novcu jer se zna savršeno snaći. “Najvažnije je raditi ono u čemu uživaš i ne mariti šta ljudi misle. Ne znam više ni zašto nastavljam boksati, valjda samo iz ljubavi prema udaranju ljudi", rekla je.

Njena naredna rivalka trebala bi biti Avril Mathie, koju je već pozvala u ring. Mathie je također poznata osoba na sajtu za odrasle.

"Volim Avril, mislim da je sjajna, iskreno. Jako se trudi i poštujem je zbog onoga što radi. Mislim da će to biti sjajna borba i sigurna sam da će se svidjeti publici. Naše vaganje osvojit će internet. Ako dođe do ove borbe, ne vidim šanse da ide dalje od četvrte ili pete runde. Naravno, završit će mojom pobjedom", kazala je profesiorica prepuna samopouzdanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi