Na Grbavici je igrao za 200 KM: Otkriveno koliko iznosi bogatstvo Edina Džeke

Prema istraživanju Amerikanaca

Na Grbavici je igrao za 200 KM: Otkriveno koliko iznosi bogatstvo Edina Džeke

A. Čaušević

Edin Džeko je jedan od najbogatijih sportista Balkana, tvrdi američka web stranica Celebrity net worth. 

Džeko već duže od decenije igra u Ligama petice. Jedna od najboljih napdača svoje generacije. Trenutno je član Intera, dok je ranije igrao za Wolfsburg, Romu, Manchester City... Matični klub mu je Željezničar.

Tokom igračke karijere zaradio je nadimak Dijamant, dok su ga u Rimu prozvali Labudom iz Sarajeva zbog njegovog specifičnog načina postizanja golova. Isti nadimak je prenio kada je prešao u Inter.

S obzirom da je igrao za vrhunske i dobrostojeće klubove i ne čudi zašto je Džeko tokom karijere zaradio ogroman novac pošto je imao zaista odličnu platu gdje je god igrao.

Prema dostupnim informacijama dok je igrao za Manchester City sedmično je zarađivao između 100.000 i 140.000 eura, a slične platu je imao i u Romi.

Iskusni golgeter je trenutno u posljednjoj godini ugovora s Interom gdje na godišnjem nivou ima platu od 5 miliona eura neto, a američka stranica Celebrity je Džekino trenutno neto bogatstvo procijenila na 23 miliona eura.

Oglasi

"Edin Džeko je bh. fudbaler koji ima neto vrijednost od 23 miliona dolara. Igra na poziciji napadača i poznat je kao "bosanski dijamant". Edin Džeko je rođen 17. marta 1986. godine u Sarajevu, SFR Jugoslavija. Svoju omladinsku karijeru započeo je u Željezničaru 1995. godine, a u timu je ostao dvije sezone nakon što im se profesionalno pridružio 2003. Od 2005. do 2007. igrao je za Teplice, iako je 2005. godine poslan na pozajmicu u Ústí nad Labem. 2007. godine prelazi u VfL Wolfsburg. Od 2011. godine je član Manchester Cityja.

Tokom sezone 2011-12, postigao je četiri gola u meču protiv Totenhem Hotspura, ostvarivši savršen het-trik. Na međunarodnom planu, Edin Džeko igra za profesionalni tim Bosne i Hercegovine od 2007. godine. U sezoni 2008-09 osvojio je Bundesligu sa VfL Wolfsburgom.

Od dolaska u Manchester City, Džeko je također osvojio Premijer ligu 2011-12 (klub je sljedeće sezone bio drugoplasirani), FA Community Shield 2012. i FA kup 2010-11. Džeko je također osvojio brojne pojedinačne nagrade: bosanskohercegovački fudbaler godine 2009., 2010. i 2011-12; Fudbaler godine Bundeslige 2008-09 i najbolji strijelac u sezoni 2009-10 i višestruka priznanja za igrača mjeseca", navodi se u Džekinom "kartonu".

Džeko se prije nekoliko godina prisjetio i svoje prve fudbalske plate u Željezničaru. "Sjećam se zaradio sam nešto više od 200 KM", kazao je tada popularni Dijamant koji je od zarađenog novca kupio dvije majice.

Ianče, na listi najbogatijih sportista sa Balkana vodeći je Novak Đoković čije je neto bogatstvo procjenjeno na 220 miliona dolara, a iza njega je Luka Modrić sa bogatstvom od 75 miliona dolara.

Top Komentari

ja.hondo
Koliko je zaradio od dovodenja anpnimusa u repku
0 11
DOKTOR_GAZ_
Moji levati, pa taj kes je uzeo samo u City-u..toliko je potrosio SAMO na Adilovica i ostalu kompaniju..ima DZEKSON DOSTA VISE..
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi