Džeko i Pjanić su godinama van BiH, danas pokazali da od malena djecu uče bajramskim vrijednostima

Za ramazanski Bajram

Džeko i Pjanić su godinama van BiH, danas pokazali da od malena djecu uče bajramskim vrijednostima

A. Čaušević

Veliki dio Bosanaca i Hercegovaca danas slavi ramazanski Bajram, tako je i sa Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem, dvije najveće zvijezde bh. reprezentacije. 

Pjanić je praktično cijeli živog van granica BiH, dok Džeko, koji je preživio agresiju kao dijete, je 15-ak godina u inostranstvu. Međutim, danas su pokazali da nisu zaboravili bosanske vrijednosti i običaje. 

Bosna i Hercegovina ima svoj jedinstven način čestitanja Bajrama. To se uglavnom čini s riječi "Bajrambarećula" što je ustvari skraćena verzija prilagođena bosanskom jeziku za riječi "Bajram Šerif Mubarek Olsun". 

Upravo su Džekina djeca Una i Dani na taj način čestitali ramazanski bajram. Njihov kratki video čestitke popularni Dijamant je objavio na Instagramu.

Na drugoj strani Pjanić je se potrudio da se u Barceloni osjeti miris tradicionalnog kolača koji se pravi praktično u svakoj kući gdje se slavi ovaj praznik. U pitanju je naravno baklava. 

Oglasi

Bh. veznjak je objavio fotografiju svog sina Edina kako jede ovaj kolač. Uputio je i priogodnu bajramsku čestitku u kojoj poziva na mir u svijetu, posebno nakon posljednjih dešavanja u Palestini. 

Inače, i pred Džekom i Pjanić me nestrpljivo ljeto pošto se ponovo spominje o mogućoj promjeni sredine za obojicu igrača. Upitno je šta će biti s Dijamantom u Romi nakon dolaska Josea Mourinha, dok Mali princ nema šta tražiti u Barceloni dok je na klupi Ronald Koeman. 

Pjanić konkretno na stolu već ima nekoliko ponuda. Tražen je u Premiershipu od Chelseaja i Manchester Cityju, u igru se uključio i Al Nass iz Saudijske Arabije, dok je Džeko i dalje želja Antonija Contea u Interu. 

Top Komentari

bk123
Ovo u Pjanića liči na sve osim na baklavu .. al važna je namjera. Ovim putem želim svi svojim prijateljima muslimanske vjeroispovijesti čestitati Bajram da ga provedu u zdravlju i veselju sa svojom obitelji
8 0
konjnakvadrat
Legenda kaze da je mali Edin pojeo tepsiju citavu .
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi