Emir Spahić danas ima ulogu kakvoj se niko ranije nije mogao nadati

Kod kuće je najljepše

Emir Spahić danas ima ulogu kakvoj se niko ranije nije mogao nadati

Samir Mlaćo
Bivši kapiten naše nogometne reprezentacije Emir Spahić mnogo je cijenjen, kako u našoj zemlji, tako i regionu. Spahić je bio ljubimac bh. navijača, uvijek je davao maksimum, no poslije igračke karijere nije ostao u nogometu.

Spahić je rođen u Dubrovniku, a sada je član Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Zanimljivo da je prisustvovao i sastanku kod gradonačelnika Dubrovnika Mate Frankovića sa muftijom akademikom Aziz. Ef. Hasanovićem. Spahić je prisustvovao kao predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Dubrovnika.

Potvrđeno je to putem web stranice Islamske zajednice Dubrovnika.

Opis nije dostupan.

“Muftija i gradonačelnik su razgovarali o dosadašnjoj saradnji koju su ocijenili vrlo dobrom te je izražena obostrana spremnost za rad na njenom razvoju i jačanju. U pratnji muftije bili su glavni imam MIZ Dubrovnik i predsjednik Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj Salkan ef. Herić, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Dubrovnik Emir Spahić, sekretar Medžlisa Dubrovnik Fehim Vukotić i tajnik Mešihata mr. sc. Nermin Botonjić”, stoji u objavi.

Oglasi

Oproštajni meč u dresu reprezentacije BiH Spahić je odigrao u maju 2018. godine protiv Crne Gore. Viđali smo ga ne tako davno na utakmicama Premijer lige, ponajviše Leotara, te Veleža, no nije više aktivan u nogometu.

Klubsku karijeru je završio 2017. Godine u Hamburgu, a nastupao je i za B.Leverkusen, Seviilu, Anzhi, Montpellier, Torpedo, Shinik, NK Zagreb...

Za reprezentaciju BiH upisao je 94 nastupa uz šest pogodaka.

Zanimljivo da je poslije igračke karijere bio i politički aktivan. Tačnije, našao se na listi dubrovačke stranke DUSTRA za lokalne izbore u Hrvatskoj. Ipak, nije dobio dovoljan broj glasova kako bi prošao u Gradsko vijeće Dubrovnika.

Ipak, brzo je pronašao novi posao, te je sigurno sada zadovoljan u svom gradu.

Top Komentari

antikomunist
ZASTO je"cudno" da Bosnjakvjeruje u Allaha dz.s?Da ide u dzamiju?Da se moli?Da bude biran za predsravnika svoga naroda?JA SAM SE nadao ovome.Meni nije cudno!!??
3 1
Mowzilla
Aferim, svaka cast, masallah ⚜️ bolje i to nego se cerati s mesetarima u savezu. Misimovic mu je zabio noz u ledja i on tu vise nema s kim da suradjuje...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi