Lova do krova, bahaćenje i luksuz čuvenog fudbalera: "Jednostavno je, ne dam novac"
Foto - Instagram

Adebayor je bio brutalno iskren

Lova do krova, bahaćenje i luksuz čuvenog fudbalera: "Jednostavno je, ne dam novac"

M. Šljivak

Čuveni napadač iz Toga Emmanuel Adebayor uskoro će proslaviti svoj 38. rođendan.

Karijera ovog fudbalera čini se da je završena jer je već dvije godine van fudbala, iako nikad nije zvanično objavio kraj.

Adebayor iza sebe ima zaista bogatu karijeru. Nastupao je za velike evropske timove koji su ga dobro i plaćali.

Arsenal, Manchester City, Real Madrid, Tottenham, a zatim i Bašakšehir, dali su mu ugovore od kojih je stekao silno bogatstvo.

Procjenjuje se da je težak oko 45 miliona dolara, a on stečeno bogatstvo maksimalno koristi kako bi uživao u lagodnom životu.

Oglasi

Tako je Adebayor u Togu jedna od najvećih zvijezda gdje god da se pojavi. Apsolutno svi znaju kada on negdje stiže jer sve odiše nestvarnim luksuzom.

Nije Togoanac štedio pri kupovini skupocjenih automobila, kuća i ostalih luksuznih stvari. Ništa ne voli da dijeli s drugim ljudima i to je nekoliko puta javno rekao.

Adebayor je u centar pažnje javnosti došao na početku pandemije. Odbio je dati novac za prevenciju koronavirusa u svojoj zemlji.

"Za one koje pričaju kako ne doniram novac bit ću veoma jasan. Jednostavno je, ne dam novac", poručio je Adebayor i nastavio je:

"Radim šta želim, jedem šta želim, a svakako će biti onih koji će govoriti kako ništa nisam donirao. Nažalost, neki misle da sam ja donio virus. Tako je to ovdje. Porede me s Drogbom i Eto'om, ali ja nisam kao oni. Ja sam Emmanuel Adebayor i uvijek ću raditi ono što ja želim", jasno je istakao tada Adebayor.

Oglasi

Najnovije vijesti