Dok njihove države šute na izraelsku agresiju, oni umjesto trofeja nosaju palestinsku zastavu!

Nestvarne scene stižu s Wembleya

Dok njihove države šute na izraelsku agresiju, oni umjesto trofeja nosaju palestinsku zastavu!

A. Čaušević

Mnoge zemlje Zapada šute ili daju podršku Izraelu prilikom agresije na Palestinu i njen narod proteklih nekoliko dana. 

Wesley Fofana i Hamza Choudhury su na sebe skrenuli veliku pažnju prilikom ceremonije dodjele pehara FA Cupa za ovu sezonu.

Leicester City je slavio s minimalnih 1:0 te stigao do svog prvog FA Cupa u klupskoj historiji. Odlučio je fenomanalan gol Yourija Tielmansa u drugom poluvremenu.

Nakon što je odsviran kraj uslijedilo je veliko slavlje igrača i navijača na tribinama. Najveću pažnju su privukli Hamza Choudhury i Wesley Fofana.

Naime, dok u ovakvim situacijama svi igrači ističu zastavu svoje zemlje dvojica fudbalera su se odlučile za prvoklasni presedan.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/Kapetanbeg/status/1393651698590158850[/twitter]

I dok njihove zemlje rođena Engleska i Francuska prešutno šute na izraelsku agresiju, Choudhury i Fofana su poslali poruku podrške Palestini.

Dok su se njihovi saigrači nastojali da fotografišu sa zastavama svojih zemalja ili trofejem u rukama, oni su nosili zastavu Palestine u rukama.

[twitter]https://twitter.com/bensymes01/status/1393632336269414401[/twitter]

Inače, ova dvojica fudbalera su bili u centru pažnje i tokom mjeseca posta za muslimane jer su utakmice Lisica u nekoliko navrata zaustavljanje kako bi se oni iftarili.

Fofana je u Leicester City stigao prošlog ljeta iz St. Etinnea. Ovaj 20-godišnji štoper je oduševio u svojoj prvoj sezoni u Premiershipu i sigurno je kapitalac za budućnost Leicester Cityja. 

Na drugoj strani, 23-godišnji Choudhury je već tri godine član Lisica, a ove sezone uglavnom priliku dobija s klupe i vrlo je zahvalan po ispunjavanju zadataka koje pred njega postavi Brendan Rodgers.

Top Komentari

Realist
Kako je izraelska agresija ako ovi ispaljuju rakete na Izrael
4 29
Shik
Ti realisticki te nabijem na picki. Agonija traje godinama na neduzni narod. Najsavremenije naoruzanje upotrebljavaju protiv civila sa kamenicama.Sad kada im se posalje neka raketa za sav uzas koji cine.Kazu,Oni imaju pravo na samo odbranu.Ma kako vas nije sram da ih podrzavate.Zivu djecu iz rusevina izvlace. Pa,cjeli svjet prica o Izrajelu.Kako su vojno mocni i jaki.A sad odjednom.Imaju pravo dase brane od naroda.Koji se brani kamenicama. I svi sada stadose na stranu Cafira. Il mu se ulizuju il ga se plase. Kao oni.Zeno, Izbaci kroz prozor zastavu Izraela. Ako me neko trazi, nisam tu...
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi