Zvijer od automobila koji je spasio Woodsa: Posjeduje devet zračnih jastuka, cijena paprena

Sreća u nesreći

Zvijer od automobila koji je spasio Woodsa: Posjeduje devet zračnih jastuka, cijena paprena

S. Grebović

Svijet je jučer potresla vijest o teškoj saobraćajnoj nesreći koji je doživio Tiger Woods.

Prve informacije su optimistične, pa će se legendarni golfer najvjerovatnije izvući živ iz svega ovoga što je i najbitnije.

Zadobio je teške povrede nogu zbog čega se našao na operacionom stolu bolnice u Los Angelesu gdje se i dogodila nesreća.

Jedan od najvažnijih faktora zbog čega je Woods izašao živ je njegov automobil, koji mu je u dobroj mjeri spasio 'glavu na ramenima'. U trenutku nesreće vozio je superluksuzni džip SUV Hyundai Genesis GV80, čija se vrijednos procjenjuje na nešto više od 50 hiljada dolara.

Terenac ga je spasio težih povreda jer da je Tiger bio u nekom običnom automobilu, pitanje je bi li se izvukao.

Riječ je o automobilu od vrtoglavih 300 konjskih snaga s pogonom na sva četiri kotača, koji ga je gotovo sigurno spasio od sigurne smrti.

Pored toga, posjeduje devet zračnih jastuka koje su ublažile udarce u njegovu glavu i tijelo, sistem upozorenja na predstojeći sudar koji govori vozaču da je preblizu vozilu ispred sebe, unutarnju kameru koja upozorava vozače u slučaju da vozač zaspe i tehnologiju koja koristi radare i kamere kako bi pomogla vozaču kod upravljanja. 

Ovaj luksuzni terenac pobrao je brojne nagrade najuspješnijeg automobila bar kada je sigurnost samih vozača u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi