Samuel Eto'o uživa u luksuzu, a kćerka mu doslovno nema šta da jede

Mogao bi u zatvor

Samuel Eto'o uživa u luksuzu, a kćerka mu doslovno nema šta da jede

Midhat Šljivak

Nekadašnja fudbalska zvijezda Samuel Eto'o poznat je kao izuzetno bahata osoba. Nikada nije mario previše za druge, gledao je samo sebe, a dokaz tome je njegova kćerka Erika koja živi na ivici siromaštva.

Samuel Eto'o nekada je bio velika fudbalska zvijezda. Tokom karijere je igrao za velike timove i zaradio je silno bogatstvo u kojem itekako zna da uživa.

Ipak, dok se legendarni Kamerunac 'kupa' u luksuzu, njegova kćerka Erika Do Rosario Nieves doslovno preživljava iz dana u dan i jedva da ima novca za osnovne životne potrebe.

Krivac za to je upravo Eto'o. On je zakonski priznao kćerku u februaru 2022. godine, a sud mu je naložio da za nju mjesečno izdvaja 1.400 eura jer ranije nije plaćao alimentaciju.

Erika je bahatog oca odlučila i tužiti. Traži jednogodišnju zatvorsku kaznu za njega i isplatu 90.000 eura koliko joj je dužan.

Oglasi

"Duguje kćerci alimentaciju za pet godina. Međutim, on i dalje izbjegava odluku suda. Erika živi jako skromno, dok Eto'o uživa u luksuzu", piše El Diario de Sevilla.

Nekadašnji kamerunski napadač mogao bi biti osuđen na godinu dana zatvora. Najavljeno je da će se proces protiv njega održati u Madridu, a u Španiji je Eto'o već ranije imao zakonskih problema.

On je tokom igranja za Barcelonu osuđen uslovno za porseku prevaru, a sud ga je novčano kaznio zbog činjenice da još jednoj od svojih kćeri nije uplaćivao alimentaciju.

Samuel Eto'o je u braku sa suprugom Georgette od 2007. godine. Zajedno imaju dvoje djece, a bivši fudbaler iz ranijih veza ima još četvero.

Podsjetimo, legendarni napadač je karijeru počeo u Real Madridu, da bi preko Leganesa i Mallorce 2004. godine potpisao za Barcelonu i tu je ostvario zaista vrhunske rezultate igrajući za jednu od najboljih ekipa svih vremena.

Potom je nastupao za Inter, Anži, Chelsea, Everton, Sampdoriju, Antalyaspor, Konyaspor, a karijeru je okončao u ekipi Qatar SC 2019. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi