Arnautović posudio automobil od Samuela Eto'a kako bi zaveo djevojku, a onda je nastala noćna mora!

Sneijder ispričao detalje

Arnautović posudio automobil od Samuela Eto'a kako bi zaveo djevojku, a onda je nastala noćna mora!

Edmir Škorić

Kamerunski napadač je igrao za Inter i bio je velika zvijezda, a iz tog perioda, kada je bio osvajač Lige prvaka s Nerazzurrima, dolazi pomalo nevjerovatna priča.

Nogometaši zarađuju ogroman novac i naravno priušte sebi sve što im se dopadne, a uglavnom se trude da voze što bolje automobile. Wesley Sneijder, bivši veznjak Intera, ispričao je kako je 2010. godine Samuel Eto'o ostao bez svog Bentleyja od 150.000 eura.

Eto'o je dolazio a treninge sa Bentleyjem kojeg su svi sa oduševljenjem gledali, posebno mlađi nogometaši koji su tada mogli samo da maštaju o takvim kupovinama. Marko Arnautović je imao 21 godinu i bio je saigrač Eto'u, te se i sam divio onome što vozi Kamerunac.

Tada Arnautović nije imao novca kao Eto'o i mnogo manje je zarađivao, ali jednog dana je došao na ideju da mu Eto'o posudi Bentley, kako bi mogao impresionirati djevojku s kojom se dogovorio za večeru.

Budući da je mislio kako njegov automobil nije spektakularan, odlučio je zamoliti svog prijatelja Samuela da mu posudi na jednu noć "zvijer" na četiri kotača. Arnautović je tako kući odvezao Bentley Continental koji je u to vrijeme bio cijenjen oko 150.000 eura.

Oglasi

Arnautović je sasvim sigurno oduševio djevojku kada ju je "pokupio" i odveo na večeru. Kada su došli pred hotel Sheraton u Milanu u kojem se nalazio restoran gdje su planirali večerati, ostavio je ključeve na ulazu kako bi neko parkirao "njegov" moćni automobil. No, Austrijanac je kasnije shvatio da ključeve nije dao uposleniku iz restorana ili hotela, već "lažnom" sobaru.

"Eto'o je naravno pristao da posudbi auto Arnautoviću, a on se odvezao do restorana i dao ključeve čovjeku koji je stajao vani. Ušao je unutra i nakon što je izašao, automobila više nije bilo! Mislio je da je predao ključeve sobaru, ali ko zna ko je bio taj čovjek", ispričao je Sneijder.

Automobil je nestao, Marko je bio u šoku i nije znao šta da radi, ali kasnije su ga srećom pronašli u Mađarskoj i u jednom komadu. Nije poznato šta se poslije događalo i da li je Eto'o dobio natrag Bentley.

Nakon Intera, Arnautović je igrao za Werder Bremen, Stoke City, West Ham i Shanghai Port prije nego što se vratio u Italiju 2021. godine i sada je član Bologne.

Ovaj 34-godišnjak je član austrijske reprezentacije, a porijeklom je Srbin. Imao je priliku da igra u Zenici, te se pred gostovanje u BiH dotakao nesretnog rata.

“Moram se izolovati od dešavanja na tribinama i koncentrisati na teren. Naravno da očekujem zvižduke, ali ne mrzim Bosnu i Hercegovinu. Ne mrzim ni Hrvatsku ni bilo koju slavensku zemlju. Razumijem da ljudi na Balkanu i dalje misle da smo u ratu, ali za mene rat ne postoji više. Svima želim sve najbolje i ne želim pričati o ratu”, dodao je Arnautović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi