Eto'o u Kataru nogom u glavu nokautirao Alžirca, pa sada objasnio zašto je to uradio

Kamerunac u centru skandala

Eto'o u Kataru nogom u glavu nokautirao Alžirca, pa sada objasnio zašto je to uradio

Endin Čaušević

Legendarni kamerunski napadač Samuel Eto'o našao se u centru pažnje javnosti nakon što je sinoć nakon utakmice Brazil - Južna Koreja na Mundijalu ispred stadiona nokautirao jednog navijača, a sada se odlučio oglasiti i objasniti šta se desilo i zašto je to uradio.

Nekadašnji napadač Barcelone nalazi se u Kataru gdje prati utakmice Svjetskog prvenstva, te je bodrio svoju reprezentaciju dok se nije oprostila od ovog takmičenja u grupnoj fazi.

Iako je Kamerun ispao prošle sedmice sa Svjetskog prvenstva Eto'o je odlučio da nešto duže ostane u Kataru kako bi pratio ostale utakmice.

Eto'o je sinoć gledao utakmicu Brazila i Južne Koreje u okviru osmine finala ovog takmičenja i našao se u centru skandala zbog dešavanja ispred stadiona nakon ovog meča.

Naime, na društvenim mrežama pojavio se video na kojem se vidi da je Eto'o imao fizički sukob s jednim od navijača kojeg je kasnije i nokautirao, te nikome nije bilo jasno zašto je to uradio.

Oni su prvo imali verbalni sukob jer je ovaj momak provocirao Kamerunca, a sve to je eskalirao kada je Eto'o krenuo u fizički obračun i uspio je da ga nokautira udarcem nogom u glavu.

Oglasi

Ispostavilo se da je riječ o YouTuberu iz Alžira koji je provocirao legendarnog napadača zbog utakmice iz marta ove godine kada je Kamerun pobijedio Alžir golom u posljednjim sekundama.

Kamerunci su optuženi od Alžiraca za namještanje te utakmice, a upravo je na taj način ovaj navijač sinoć provocirao bivšeg napadača i sve to je snimao kamerom, ali ni slutio nije da će na kraju biti nokautiran.

Nakon svega Eto'o je odlučio da se oglasi i objasni šta se to sinoć dešavalo i čime ga je ovaj Alžirac uspio toliko iznerivirati da fizički nasrne na njega.

"Sinoć sam imao fizički obračun s osobom koja je najvjerovatnije navijač Alžira. Izvinjavam se što sam izgubio živce i reagovao onako kako nisam trebao. Izvinjavam se svima zbog ovog incidenta", napisao je Eto'o i dodao.

Oglasi

"Oni nastavljaju sa konstantnim provokacijama. Svakodnevno me maltretiraju i uznemiravaju navijači Alžira zbog te utakmice koja se igrala u martu. Meta sam uvreda i optužbi za namještanje bez ikakvih dokaza. I na ovom Mundijalu su to radili i navijačima Kameruna i očito da im je taj poraz teško pao".

"Nadam se da će ti navijači pronaći mir i uspjeti da prebole taj neuspjeh što nisu otišli na Mundijal. Nadam se da je to sada sve iza nas".

Samuel Eto' je nedavno postavljen za prvog čovjeka Fudbalskog saveza u Kameruna.

Već na početku njegovog mandata Kamerunci su ostvarili sjajan rezultat i plasman na Mundijal u Katar gdje su ispali u grupnoj fazi, ali nisu prikazali lošu igru.

Remizirali su sa Srbijom 3:3, minimalno poraženi od Švicarske sa 1:0 i ostvarili veliki trijumf protiv Brazila rezultatom 1:0. Ipak na kraju sa četiri boda zauzeli su treće mjesto u grupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi