Dok mu reprezentacija rasipa bodove, Haaland krši zakon i sada će vidjeti lice pravde
Foto: Twitter

Morat će platiti kaznu

Dok mu reprezentacija rasipa bodove, Haaland krši zakon i sada će vidjeti lice pravde

E. Ganibegović

Dok je reprezentacija Norveške igrala prve dvije utakmice u kvalifikacijama za EURO, Erling Haaland je kršio zakon i to nije promaklo medijima.

Fudbalska reprezentacija Norveške jako je loše startala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj.

Istina, odmah na startu su imali i najtežu utakmicu, a to je gostovanje u Španiji gdje su poraženi s 3:0, da bi jučer ispustili pobjedu na gostovanju u Gruziji, bilo je 1:1.

Dakle, osvojili su samo jedan od šest bodova, a nikako im na ruku ne ide pobjeda Škotske protiv Španije, jer za glavnim konkurentom, pod pretpostavkom da će Španija biti na jednoj od prve dvije pozicije, već zaostaju pet bodova.

Sve to prošlo je bez Erlinga Haalanda. Napadač Manchester Cityja je zbog povrede propustio ove dvije utakmice i nije bio na raspolaganju svojoj selekciji.

Za to vrijeme, ovaj rasni strijelac u centar pažnje medija stigao je zbog prekršaja u saobraćaju koji je napravio.

Oglasi

Naime, on je za vrijeme vožnje u blizini Etihad stadiona koristio telefon i za to je propisana kazna. U Engleskoj se to kažnjava sa šest kaznenih bodova i 200 funti kazne.

Korištenje mobitela tijekom vožnje zabranio je bivši britanski ministar prometa Grant Shapps, koji je prilikom izmjene zakona obećao nultu toleranciju za takve prekršaje.

Haaland je viđen kako vozi 300.000 funti vrijedan Rolls Royce Cullinan, koji se proizvodi od 2018. SUV poznate britanske marke može ubrzati do 250 kilometara na sat i svakako je poslastica za ljubitelje automobilizma.

Zbog kazne od 200 funti neće se ni počešati, no ovako mu ponašanje definitivno nije dobra reklama. 

Top Komentari

Adrian
Lafo povrijeđen.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi