Eto'o posudio mladiću 4.500 eura, pa se nakon godinu dana šokirao

Zanimljiva priča Kamerunca

Eto'o posudio mladiću 4.500 eura, pa se nakon godinu dana šokirao

Kamerunski napadač Samuel Eto'o ispričao je za inostrane medije vrlo zanimljivu priču iz vremena dok je bio član Barcelone.

Eto'o je te 2007. godine boravio na odmoru u Obali Slonovače skupa sa suprugom, a tom prilikom im je u automobil 'uletio' jedan nepoznati čovjek.

"Ne želim vas napasti, poslušajte me na trenutak i nakon toga pozovite policiju zbog provale u automobil ako želite", započeo je, kasnije će se ispostaviti, momak koji je radio kao pomoćno osoblje u hotelu.

On je imao plan da otvori firmu i zaradi veliki novac, ali nije imao novca za ulaganje i niko nije želio da ga podrži. Upravo zbog toga je odlučio da 'upadne' u automobil Kamerunca i da ga zamoli za uslugu. Tada mu je Eto'o dao 4.500 eura.

"Uzmi ovaj ček od 4.500 eura. Daj mi svoj broj i uzmi moj. Vratiću se za godinu dana i ako uspiješ da umnožiš novac, onda ću ti stvarno pomoći", rekao je tada Eto'o.

Deset mjeseci nakon toga mladić je pozvao Eta'a, a Kamerunac ga je posjetio dva mjeseca kasnije i imao je šta da vidi. Mladić je zaista zaradio veliki novac, otvorio je radnju informatičke opreme, kupio dva taksi vozila i zaposlio ukupno 25 ljudi. Svaka čast, nema šta.

Top Komentari

franjo25z
Daj i meni imam more ideja vratim ti kroz godinu.....
30 2
sarajevo19
ista vijest bila vec
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti