Bh. fudbaler u velikom poslu
Nije za svačiji džep: Cijene u Džekinom restoranu u Dubrovniku su svjetske
Bh. fudbaler Edin Džeko otvorio je luksuzni restoran u Dubrovniku.
Džeko je uz saradnju sa prijateljem Arminom Hadžićem otvorio restoran imena 'Ezza'.
"Dubrovnik je mjesto gdje se uvijek osjećam kao kod kuće i gdje provodim ljetne odmore sa svojom porodicom. Zbog toga sam želio da napravim restoran koji će se razlikovati od svih ostalih, a sve to je za one koji love Dubrovnik kao ja", rekao je Džeko na otvorenju ovog objekta.
Ezza restoran odiše pravim luksuzom, a cijene hrane i pića su striktno za one sa nešto dubljim džepom.
Oglasi
Najskuplje jelo iz kuhinje je Ramstek Wagyu A5 Japan od 250 grama i njegova cijena je 100 eura.
Također, i ostali odresci su na cijeni, a Ribeye odrezak Wagyu Australija od 300 grama ima cijenu od 78 eura.
U restoranu se također priprema i Ezza burger (200g) i njegova cijena je 25 eura.
U okviru restorana je i koktel bar koji nudi brojna pića. Najjefitnije pivo je gotovo četiri eura, toliko iznosi i obična espresso kafa, dok su kokteli između 10 i 15 eura.
Naravno, tu su i brojna druga pića, a apsolutni rekord po cijeni drži vino Château Petrus, Pomerol, Bordeaux 1995/2001 čija boca košta više od 11.000 eura.
Promo
U novoj opremi do novih uspjeha
Za fudbal i futsal: Mozzart uz KMF Derventa i FK Radnički Zvornik
Top Komentari
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.