Federer ne može zamisliti dan bez Mirke: Odbijam u krevet ako nema nje...
Iako ga prati glas da je hladan i uštogljen, legendarni švicarski teniser Roger Federer (37) je sve samo ne to (Foto: EPA)

Pravi porodični čovjek

Federer ne može zamisliti dan bez Mirke: Odbijam u krevet ako nema nje...

Legendarni švicarski teniser Roger Federer otkrio je zašto na sve turnire vodi suprugu Mirku, pa čak i kad nastupa u najudaljenijim dijelovima svijeta.

Uz to što je jedan od najboljih tenisera svih vremena, Federer vodi porodični život koji je apsolutno bez mrlje. Kada nije na terenu svaki slobodan trenutak koristi kako bi proveo vrijeme sa suprugom Mirkom, s kojom se i upoznao trenirajući tenis, budući da je u prošlosti i ona bila teniserka.

U nekoliko navrata je isticao kako ga Mirka izuzetno razumije, te da za njega ne postoji niti jedna druga žena, a da je tako svjedoči i izjava koju je dao za "The Suday Times".

"Odbijam da spavam u krevetu ako moja supruga nije ta. Uvijek smo željeli djecu, ali moj san je bio da budem s njom, a ne da spavam u drugoj sobi ili na drugom spratu", rekao je Federer, koji očito bez Mirke ne može da zamisli nijedan dan, dodavši:

"Radije bih spavao s djecom koja vrište nego bez Mirke."

Roger i Mirka su u braku od 2009. godine, imaju i četvero djece.

Top Komentari

Miskolizac
jedan rijedak primjer ultrapoznate licnosti kojoj je obitelj zaista na prvom mjestu..respect Rogeru uvijek si mi bio drag, al sad si mi jos drazi. prvo obitelj pa onda sve ostalo.
24 1
Mr.Balboa
Jednom rijecju:Gospodin za sva vremena!!!
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi